Translate

woensdag 27 mei 2015

Moordslachtoffer van 430.000 jaar geleden ontdektIn een grot in het noorden van Spanje hebben wetenschappers het oudste bekende moordslachtoffer uit de geschiedenis van de mensheid ontdekt.

De sporen van verwondingen die op de overblijfselen werden aangetroffen zijn meer dan waarschijnlijk het gevolg van een conflict tussen personen, zo schrijft het team onder leiding van Nohemi Sala van het centrum voor evolutie en gedragswetenschap in Madrid in het vakblad PLOS ONE.

Het slachtoffer stierf 430.000 jaar geleden. "Het gaat om het oudste geval van een opzettelijke dodelijke agressie, die aan de hand van de beenderen gereconstrueerd kon worden", aldus de auteurs.

De schedel van de oermens werd in Sima de los Huesos gevonden, een archeologische vindplaats in een ondergronds grottenstelsel. "Cranium 17" vertoont twee diepe breuken vooraan de schedel. Volgens de wetenschappers is het duidelijk dat de man tweemaal door eenzelfde voorwerp werd getroffen, een andere verklaring voor het geweld is "hoogst onwaarschijnlijk", zo luidt het.
Bron

1 opmerking:

  1. Een hele interessante ontdekking. Eerste oermens die door menselijke agressie om het leven kwam, althans één waarvan men nog een schedel vond.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: