Translate

zondag 3 mei 2015

Duits tijdschrift gebruikt hiv-bloed als inkt

© Vangardist.


Een Duits magazine zegt dat het 3.000 uitgaven van het blad geprint heeft met het bloed van met hiv besmette patiënten. Volgens bedenker Jason Romeyko is het doel om lezers aan het denken te zetten over de vooroordelen rond hiv en aids.

Volgens Romeyko heeft het tijdschrift Vangardist drie mensen gevonden die bloed wilden doneren. Één van hen is een alleenstaande moeder, een ander is een jonge homo en de derde een oudere man.

Met de keuze van de hiv-patiënten wil het magazine laten zien dat de ziekte niet alleen onder homo's of mensen in Afrika voorkomt, aldus Romeyko tegen ABC News.

Morbide
Om het bloed veilig te kunnen gebruiken werd het na afname gepasteuriseerd. Het bloed werd vervolgens gemengd met inkt en kleurstof. Het lastigste deel van de klus was een drukker vinden die het hiv-tijdschrift wilde drukken. 'Sommige mensen vonden het heel smerig, of morbide', aldus Romeyko.

Uiteindelijk werd er een drukker gevonden die 3.000 exemplaren printte. Die zijn naar abonnees gestuurd, of geveild voor het goede doel.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: