Translate

zaterdag 9 mei 2015

Beelden zware mishandeling peuter (2) schokken China

De mishandeling van een 2-jarig jongetje en de videobeelden, waarop te zien is hoe omstanders doorlopen terwijl de peuter wordt toegetakeld, zorgen in China voor een enorme commotie. Het voorval vond plaats in Luochuan in de provincie Shaanxi, meldt China Daily.

In het ronduit schokkende filmpje is te zien hoe het ventje pal voor een winkel aan het spelen is met een bezem, als hij plotseling wordt aangevallen door een man.

Die trapt de peuter veelvuldig tegen het hoofd en op zijn handen en begint vervolgens met veger en blik op het kind in te slaan. Passanten negeren de mishandeling. Uiteindelijk komt een groep personen uit een winkel en grijpt in. Zij achtervolgen de aanvaller en brengen het jongetje naar een ziekenhuis, aldus de krant.

Het kind loopt bij de aframmeling een aantal breuken in zijn schedel op, maar verkeert niet in levensgevaar. Hij kan volgens de artsen thuis herstellen en is inmiddels uit het ziekenhuis. De vermeende dader, Wang Jiaolong, een 29-jarige man met naar verluidt psychische problemen, is opgepakt en wordt momenteel aan tests onderworpen.

Grote woede
Het gebeuren heeft op internet, waar de beelden eerder deze week opdoken, tot grote woede geleid. Ruim 17 miljoen mensen spraken online hun ongenoegen uit. Evenwel is het niet de eerste keer de openlijke onverschilligheid van omstanders tot ophef leidt.

In 2011 waren de beelden van de dood van een peuter aanleiding tot een nationaal debat over normen en waarden. Op de beelden van dat bewuste voorval is te zien hoe een 2-jarig meisje, tot twee keer toe, door een busje wordt overreden, zonder dat iemand een hand uitsteekt.

In onderstaand filmpje werd de aanval door de man gecensureerd. Het volledige filmpje bevat schokkende beelden en is derhalve niet voor gevoelige kijkers.Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: