Translate

maandag 6 april 2015

Kenia bombardeert kampen Al-Shabaab

Mohamed Mohamud, een van de leiders van Al Shabaab © reuters.


Voor het eerst sinds de aanslag op de universiteit in Garissa, heeft Kenia een tegenaanval uitgevoerd tegen terreurgroep al-Shabaab. Twee Somalische kampen waarvandaan strijders Kenia in komen, zijn vandaag gebombardeerd, meldde de luchtmacht van Kenia.

De kampen zijn volgens een woordvoerder van de Keniaanse luchtmacht verwoest, zo bleek achteraf uit beelden vanuit de lucht.
Hoeveel doden er zijn gevallen is niet bekend. Door de bewolking is het lastig daar een inschatting van de maken, aldus de woordvoerder.

Al-Shabaab ontkent dat de kampen zijn geraakt. Volgens de terreurgroep zijn wat akkers getroffen. De piloten konden door de bewolking niet zien wat zich op de grond afspeelde.

Vergelding
De bases van al-Shabaab liggen op zo'n 200 kilometer van de grens met Kenia. Dat land voerde de afgelopen jaren al vaker aanvallen uit op de terreurgroep in Somalië. De moordpartij op de universiteit van vorige week, waarbij 148 mensen werden gedood, werd door al-Shabaab een vergelding genoemd voor die Keniaanse aanvallen.

In Keniaanse media begon vandaag steeds meer kritiek te klinken richting de veiligheidsdiensten in het land. Die zouden veel te traag hebben gereageerd, toen donderdag de terroristen een bloedbad aanrichtten op de universiteitscampus.
Bron
Lees ook: Bloedbad campus Kenia was voorbereid: 'ze wisten alles'
Lees ook: Al-Shabaab dreigt met nieuwe aanslagen in Kenia
Lees ook: Bloedbad campus Kenia was voorbereid: 'ze wisten alles'

1 opmerking:

  1. Ze duiken straks weer ergens anders op. Ik begrijp best waarom de mensen achterdochtig zijn, want je hoort soms dat de veiligheidstroepen samen werken met de terroristen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: