Translate

maandag 6 april 2015

Frankrijk stelt magere modellen strafbaar

© afp.


Frankrijk neemt maatregelen tegen te magere modellen en mannequins. De Franse Tweede Kamer heeft een maatregel aangenomen die het inhuren van te magere modellen door modellenbureau's en modehuizen strafbaar stelt.

Verder worden ook boetes uitgevaardigd voor het vergoelijken van anorexia, de ziekte waarbij vooral meisjes zichzelf uithongeren om mager te zijn.

De maatregel is onderdeel van een bredere campagne tegen anorexia. Als leidraad geldt dat meisjes die jonger zijn dan achttien jaar een BMI moeten hebben van 18 of hoger.

Kabinet
Het kabinet gaat onderzoeken of in navolging van Frankrijk ook in ons land een verbod kan komen op het aanzetten tot excessief vermageren. Met name websites die anorexia aanprijzen, worden daarbij op de korrel genomen. Dat meldt De Telegraaf.

,,Anorexia is een verschrikkelijk probleem, met heel ernstige medische gevolgen'', zei staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) tegen de krant. ,,Daarom wil ik onderzoeken wat de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden zijn om een wet te maken die vergelijkbaar is met de Franse.''

In Nederland lijden 6000 mensen aan anorexia. De Tweede Kamer behandelde het onderwerp in 2008 al eens, maar een verbod op websites die aanzetten tot vermageren kwam er toen niet.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: