Translate

dinsdag 10 maart 2015

'Mysterieuze stem' leidde politie naar wonderbaby Lily


Meisje dat 14 uur in haar autozitje hing, herstelt ’heel goed’

Lily en haar moeder Lynn. © Facebook.

'Wonderbaby' Lily hing 14 uur ondersteboven in haar kinderzitje nadat haar moeder Lynn Groesbeck (25) met de auto in het water reed. De moeder overleefde het ongeluk niet, maar als bij een wonder kon de achttien maanden oude Lily uit het Amerikaanse Utah wél gered worden. De agenten die als eerste ter plekke waren, vertellen hoe een vrouwenstem hen naar de auto leidde. ,,We hoorden: help me, help me nu.''

De auto kwam op vrijdagavond in de rivier in Spanish Fork terecht, nadat Groesbeck met haar wagen een stuk muur raakte. Ze was op weg terug van een bezoekje aan haar ouders.

Een omwonende hoorde die avond veel lawaai, maar trof niets aan toen hij ging kijken. Zaterdagmiddag zag een visser de auto ondersteboven in de rivierbedding liggen. Agent Tyler Beddoes en drie van zijn collega's werden opgeroepen en hoorden naar eigen zeggen een stem uit het wrak komen.

Mysterie
,,We hoorden echt een stem. We verbeeldden het ons niet, we hoorden iemand om hulp roepen'', vertelt agent Beddoes aan het lokale FOX13.

,,We wisten dat er nog iemand was en dus werkten we harder. Toen we de stem hoorden, zetten we alles op alles om degene die nog levend in de auto zat te redden." Met zijn collega's lukte het hem de auto om te draaien. Toen zagen ze hoe baby Lily buiten bewustzijn vastzat in haar kinderstoeltje.

Het is voor de mannen nog altijd een mysterie waar de stem vandaan kwam. ,,Ja, we hoorden echt alle vier die stem. We praatten er na afloop over en realiseerden ons dat de moeder overduidelijk al overleden was toen we de auto omdraaiden, en de baby was buiten bewustzijn. Dus we zijn het nog steeds aan het verwerken: wat is er precies gebeurd?''

Opmerkelijk herstel
De familie van Lily laat CNN weten dat het goed gaat met het kleine meisje. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze snel is hersteld. ,,Het gaat verbazingwekkend goed met haar. Ze kijkt nu naar Dora De Ontdekker en ze lacht, speelt en zingt liedjes. We staan versteld van haar herstel en zijn haar redders erg dankbaar.''

Voor haar moeder kwam de hulp te laat. Autoriteiten denken dat de auto wel tot 14 uur op zijn kop in de koude rivier kan hebben gelegen. Lily zat stevig in haar autozitje en bleef zo net boven het wateroppervlak hangen.

Zelfbescherming
Artsen verklaren in Amerikaanse media hoe het kan dat Lily er zonder al te veel kleerscheuren vanaf kwam. Naast het feit dat het autozitje stevig was gemonteerd en ze veilig zat vastgesnoerd, had Lily ook het geluk dat ze niet nat werd. Droge koude temperaturen zijn makkelijker te overleven dan natte koude temperaturen. Ook kan de kou juist hebben bijgedragen aan de redding van Lily.

,,Haar hartslag gaat daardoor naar beneden en haar metabolisme omlaag. Daardoor heeft ze minder suiker nodig. Het is een beetje alsof haar lichaam weet dat het een tandje moet terugschakelen om zichzelf te beschermen'', vertelt Dr. Barbara Walsh. Het zou volgens de arts goed kunnen dat Lily vlak voor het ongeluk nog gevoed werd. Ook haar babyvet heeft Lily volgens Walsh beschermd.

Verder onderzoek
De politie onderzoekt hoe het kan dat Lynn tegen de muur op de brug reed en in het water terechtkwam. Er waren geen slipsporen en geen tekens van mankementen aan de auto.

Er is een fonds opgericht om de begrafenis van Groesbeck en de doktersrekeningen van Lily te betalen. Er is al ruim 43.000 dollar opgehaald. De familie is erg dankbaar voor de donaties en alle steun die ze ontvangt door het hele land.
Bron
Lees ook: Wonderbaby Lily kerngezond ontslagen uit het ziekenhuis
Lees ook: Video toont dramatische redding van wonderbaby Lily

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: