Translate

vrijdag 13 maart 2015

Door vrouw mishandelde man: 'Ik schaam me niet'

Afbeelding weergeven op TwitterDe Brit Ken Gregory is mishandeld door zijn eigen vrouw. Zij gooide in maart vorig jaar van achteren kokend heet water over zijn hoofd. Hij hield er tweede- en derdegraads brandwonden aan over. Nu praat hij er in de media openlijk over om het stigma uit de wereld te helpen.

De 65-jarige Ken schaamt zich niet voor het feit dat zijn eigen vrouw hem zo heeft toegetakeld. In tegendeel: hij wil dat mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld net zo open zijn over hun ervaringen als hij. Met als doel om het stigma uit de wereld te helpen dat mannen niet mishandeld kunnen worden door hun eigen vrouw.

,,Als je als man niet bepaald klein bent, heerst vaak de gedachte dat je geen slachtoffer kunt zijn van huiselijk geweld'', zegt Ken tegen de BBC. Na een ruzie waarin Ken en zijn vrouw Teresa (60) besloten te gaan scheiden, liep Teresa naar de keuken om thee te halen. Ze kwam terug met een kan kokend heet water.

Ondraaglijk
Terwijl Ken met zijn rug naar haar toe stond, goot Teresa het hete water over hem heen. ,,Alsjeblieft'', zei ze. ,,De pijn was ondraaglijk. Ik had nog nooit zoiets gevoeld'', zegt Ken over het incident.

Een paar weken ervoor moest Ken ook al behandeld worden voor brandwonden die hij in zijn slaap opliep. Zijn vrouw gooide toen thee over hem heen. Inmiddels is Teresa zijn ex-vrouw. Binnenkort moet ze voor de rechter verschijnen.

,,Voor mishandelde mannen geldt dezelfde boodschap als voor vrouwen'', zegt Ken. ,,Wees niet bang, je hoeft het niet te pikken.''

Meldpunt
Uit een publicatie van kennisinstituut Movisie uit 2013, blijkt dat 40 procent van de slachtoffers van huiselijk geweld man is. 87 procent van de verdachten is man, tegen 13 procent vrouw. Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen in Nederland terecht bij Veilig Thuis, een speciaal meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.
Bron

1 opmerking:

  1. Waarom laten slachtoffers van huiselijk geweld het zo ver komen en toch in zo'n relatie blijven dat is waarschijnlijk niet zo makkelijk te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: