Translate

vrijdag 20 maart 2015

Broekzaktelefoontje naar 112 verraadt inbrekers

Afbeelding ter illustratie. © Flickr - Martin Abegglen.


Het zal niet hun bedoeling zijn geweest. Maar een inbrekerstrio in de VS heeft zichzelf verraden tijdens hun inbraak doordat een van hen per ongeluk 911 belde, het Amerikaanse alarmnummer. De telefoon van de man belde het noodnummer uit zichzelf vanuit zijn broekzak, een zogenoemde 'pocket dial', of broekzaktelefoontje.

Een medewerkster van de meldkamer nam het telefoontje gisteren om iets over half vier 's nachts aan, en hoorde een paar stemmen verdachte zaken bespreken. De vrouw besloot te blijven luisteren, en tipte ondertussen de politie. Die wist aan de hand van de oproep de locatie van de mannen te achterhalen.

De 911-medewerkster bleef aan de lijn tot de mannen werden aangehouden, in North Mankato, in de staat Minnesota. Het gesprek duurde 34 minuten, schrijft de lokale nieuwssite KTOE.

'Je verzint het niet'
,,Ze waren overduidelijk niet van plan 911 te bellen'', zegt een politiewoordvoerder. ,,Soms kon je horen wat er gezegd werd, en dan hoorde je zoiets als 'Volgens mij zie ik de politie', en dan kon je ze vervolgens horen rennen. Je verzint het niet.''

De mannen hadden een deur van een bedrijf geforceerd en onder meer geld gestolen.
Bron

1 opmerking:

  1. Ze hebben het werk voor de politie alleen wat gemakkelijker gemaakt. Nu kunnen ze gaan brommen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: