Translate

dinsdag 10 maart 2015

Aangespoeld servetje doet hopen op nieuws MH370

Een servetje dat is aangespoeld op een strand aan de westkust van Australië wordt onderworpen aan een onderzoek, omdat het mogelijk aan boord van de vermiste vlucht MH370 is geweest. Het doekje zat nog in een Malaysia Airlines-verpakking, meldden Australische media vandaag.


Het echtpaar Kingsley en Vicki Miller vond het doekje op het strand ten noorden van Perth, nabij kustplaats Cervantes, afgelopen juli. Voor hun wandeling zeiden ze elkaar nog te gaan 'zoeken naar spullen van vlucht MH370', zegt Kingsley Miller tegen 9 News.

Ze vonden het vreemd dat het nog verpakt was en namen het mee. Nu wordt het onderzocht in de Australische hoofdstad Canberra. Volgens experts is het goed mogelijk dat het lichte pakje in zee een grote afstand heeft afgelegd.

8 maart
Dat voedt de theorie dat het doekje aan boord van de vermiste vlucht MH370 was. Dat toestel vloog vorig jaar op 8 maart van Maleisië naar China, maar verdween van de radar. Vermoedelijk maakte het rechtsomkeert en stortte het ver uit de Australische westkust in de Indische Oceaan. Aan boord waren 239, voornamelijk Chinese, inzittenden.

Het Nederlandse bedrijf Fugro is gevraagd te zoeken naar de Boeing 777.Schepen van het bedrijf zoeken al 9 maanden naar het vliegtuig, maar nog altijd zonder succes.

Geen zekerheid
Mocht het servetje aan boord zijn geweest, dan is het het eerste voorwerp dat is gevonden.

De Chinese autoriteiten verwachten echter niet dat met zekerheid gezegd kan worden dat het servetje aan boord was van het ramptoestel. Er staan geen unieke codes op de verpakking en de doekjes zijn bepaald niet zeldzaam, aldus het persbureau Xinhua dinsdag.

De Chinezen hebben dat ook aan de Australische onderzoekers laten weten. China is nauw betrokken bij het onderzoek naar het vermiste toestel, aangezien aan boord vooral Chinezen waren.

1 opmerking:

  1. Dit zou een doorbraak kunnen zijn als het servetje inderdaad uit dat vermiste vliegtuig zou komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: