Translate

dinsdag 24 februari 2015

Toronto vraagt hulp bij onderzoek geheime tunnel


© reuters.


De politie van de grootste stad van Canada, Toronto, heeft vandaag het publiek gevraagd te helpen bij het onderzoek naar een geheimzinnige tunnel die in de stad is aangetroffen. Nieuwszender CBS News Toronto meldde recent voor het eerst over het ondergrondse bouwwerk onder een dicht bebost stuk land in stadsdeel North York.

De plaatsvervangend politiechef van de Eenheid Speciale Operaties, Mark Saunders, erkende dinsdag dat het een raadsel is en dat dit geen alledaagse vondst was.

Gevreesd wordt dat de bouwers niet veel goeds in de zin hadden. Mogelijk beraamden 'tunnelterroristen' een aanslag op bij voorbeeld het nabijgelegen Rexall Centre, waar deze zomer internationale tenniswedstrijden gehouden worden.

De politie had nog maar weinig losgelaten over de vondst. Die werd vorige maand gedaan door een medewerker van de dienst die natuur beschermt en onderhoudt in Toronto en omgeving.

Tien meter
De tunnel in aanbouw die hij ontdekte was tien meter lang en twee-en-een-halve meter hoog. De boven- en zijkanten waren gestut en er was verlichting aangelegd. Voor de energievoorziening stond er een generator en er lagen graafwerktuigen.

Het was volgens de autoriteiten niet bedoeld als ondergrondse bergplaats en er moet weken aan zijn gewerkt. Er is eten en drinken aangetroffen. Aan een spijker hing een rozenkrans met daaraan bevestigd het symbool ter herdenking van gevallenen, een rode papaverbloem. Er is ook zorgvuldig te werk gegaan bij het verhullen van de werkzaamheden.


© ap.© ap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: