Translate

maandag 23 februari 2015

Correspondent vindt spullen MH17 in Oekraïne

Afbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op Twitter

Nog steeds zijn niet alle persoonlijke bezittingen geborgen van de slachtoffers van de crash van vlucht MH17 boven Oekraïne. Correspondent Jeroen Akkermans van RTL Nieuws heeft nog veel spullen gevonden in de regio die door de aanhoudende gevechten lange tijd niet toegankelijk was.


Nu de strijd zich heeft verplaatst, is het gebied weer begaanbaar. Akkermans ging er, als eerste journalist, heen. Hij zag er veel persoonlijke bezittingen liggen.

De voorwerpen en wrakstukken liggen op de grond en hangen soms zelfs nog in bomen en struiken. De zoektocht naar overblijfselen wordt volgens RTL bemoeilijkt doordat er mijnen liggen in het gebied.

Menselijke resten
Het is niet uit te sluiten dat er menselijke resten liggen in het gebied, dat tot voor kort door de oorlog niet begaanbaar was. De plaatselijke bevolking trof er eerder al botten en haar van mensen aan. Ook zijn enkele volledig doorboorde platen van de cockpit ontdekt.

Door de ramp op 17 juli vorig jaar kwamen alle 298 inzittenden van het vliegtuig om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Nabestaanden kunnen begin volgende maand wrakstukken bekijken op de luchtmachtbasis Gilze Rijen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, die een besloten bezoek van familieleden aan de vliegbasis voorbereidt, liet eerder al weten op de hoogte te zijn dat er nog wrakstukken en persoonlijke bezittingen in Oekraïne liggen.
Bron
Lees ook: Mobieltjes MH17-slachtoffers terug naar nabestaanden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: