Translate

dinsdag 24 februari 2015

Britten gaan Oekraïeners trainen

David Cameron © getty.


Groot-Brittannië stuurt in maart militairen naar Oekraïne om te helpen bij de training van Oekraïense militairen. Dit heeft de Britse premier David Cameron vandaag aangekondigd. Hij waarschuwde daarbij dat Rusland ook andere landen zal lastigvallen als het in Oekraïne niet wordt tegengewerkt.

De Britten zijn niet de enigen die zich opmaken om de in slechte staat verkerende Oekraïense strijdkrachten op te vijzelen. De bevelhebber van de Amerikaanse troepen in Europa, generaal Ben Hodges, zei dat Amerikaanse militairen in het West-Oekraïense Lvov Oekraïense militairen gaan opleiden.

Het leger van Oekraïne lijdt aan veel gebreken. Het defensiebudget van Oekraïne is met 4,3 miljard euro minder dan de helft van het Nederlandse defensiebudget volgens www.globalfirepower.com.
Bron

1 opmerking:

  1. Verstandig. Als het zo doorgaat wordt het hele land bezet door zij. rebellen, want Poetin blijft volhouden dat het nie zijn mannetjes zijn en doen alsof hij niet verantwoordelijk is voor wat er daar gebeurd. De afspraken van Minsk zijn alweer verbroken, maar niemand roept Putin ter verantwoording.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: