Translate

donderdag 3 juli 2014

VS waarschuwen voor aanslag vliegveld Oeganda

© ANP.De Verenigde Staten waarschuwen voor een mogelijke aanslag vanavond op de internationale luchthaven Entebbe bij de Oegandese hoofdstad Kampala. De waarschuwing komt van de Amerikaanse ambassade in het Afrikaanse land.

De KLM vliegt vanavond ook van en naar Entebbe. Volgens de luchtvaartmaatschappij heeft de Ugandese luchthaven maatregelen genomen. Die kunnen vertragingen veroorzaken. Voor het vluchtschema op zich heeft de terreurdreiging geen gevolgen.

De KLM laat verder weten de situatie nauwlettend in de gaten te houden en de berichtgeving van de Ugandese autoriteiten op de voet te volgen. 'De veiligheid van de passagiers gaat boven alles', aldus een woordvoerster.

De waarschuwing voor de 'specifieke dreiging' is gebaseerd op informatie van de Ugandese politie. Het is niet bekend van welke terreurgroep de dreiging uit zou gaan. De politie van Uganda liet weten dat een aanval mogelijk tussen 21.00 uur en 23.00 uur lokale tijd plaats kan vinden.

'Mensen die van plan zijn via dit vliegveld te reizen, willen wellicht hun plannen herzien in het licht van deze informatie', aldus de verklaring van de Amerikaanse ambassade.

Aanslag in Kampala
De Somalische terreurgroep al-Shabaab pleegde in 2010 een aanslag in Kampala op kijkers van de finale van het WK voetbal tussen Nederland en Spanje. Meer dan 70 mensen kwamen om het leven.
De aanslag was een wraakactie van al-Shabaab voor de militairen die Uganda levert aan de Afrikaanse Unie voor de strijd tegen de terreurgroep in Somalië.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: