Translate

donderdag 3 juli 2014

'Superman' buigt deur brandende auto en redt man


’Dertig seconden later en ik was dood geweest’

De uitgebrande auto met omgebogen deurframe. © Facebook Minnesota State Patrol.


Michael Johannes uit Minneapolis dacht dat hij zou sterven toen zijn auto in brand vloog en de deuren en ramen niet meer opengingen. Maar ineens verscheen daar een andere weggebruiker met 'bovenmensenlijke krachten'. Deze 'superman' boog de deurpost met zijn blote handen waardoor het glas in het raam sprong. Johannes kon door het open raam naar veiligheid worden gesleurd.

De 'superman' in dit verhaal is Bob Renning (52). Hij zag afgelopen zondag in zijn achteruitkijkspiegel hoe de auto van Johannes in brand vloog. Hij stopte zijn wagen en terwijl zijn vriendin 911 belde, rende hij direct richting de brandende auto. Vlammen en rook omringden het voertuig. Hij wilde de deur openen, maar die weigerde.

Net op tijd
Dan ziet hij de angstige Johannes in de auto gevangen zitten. De man probeert als een bezetene uit de auto te komen en slaat en trapt tegen de ramen.

Renning handelt dan snel en grijpt de bovenkant van het frame van de deur met zijn vingertoppen en plaatst een voet tegen de deur en zet kracht. Met succes, de deur buigt half om en het glas springt. Johannes kan net op tijd uit de auto getrokken worden.

'Afschuwelijke dood'
Een paar seconden later en Johannes zou 'een afschuwelijke dood' zijn gestorven, zo verklaarde State Trooper Zachary Hill van Minneapolis State Patrol later. Toen de politie arriveerde bij de brandende auto kon ze haar ogen niet geloven. 'Hij boog de deur half om,' aldus Hill die de foto's van de uitgebrande foto op Facebook zette.


'Ik denk niet dat het mij gelukt zou zijn, al had ik een koevoet. Dan nog zou ik deur nog niet zo hebben kunnen ombuigen zoals hij deed.' Volgens Hill waren daar 'bovenmenselijke krachten' voor nodig.

Het is nog onduidelijk waarom de auto in brand vloog en de elektrische vergrendeling in de auto defect raakte.

Heldhaftig
'Zijn handelen als heldhaftig bestempelen is een eufemisme,' vertelt State Patrol luitenant Eric Roeske nog. 'Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat hij meneer Johannes van een vreselijke dood redde.'

Johannes ademde rook in en had enkele snijwonden omdat hij door het raam werd getrokken. Hij is behandeld aan deze lichte verwondingen. Renning kwam er helemaal zonder kleerscheuren vanaf.

'Geen idee' hoe het lukte
De Minneapolis Star Tribune sprak de heren begin deze week over de opmerkelijke redding en de goede afloop. Renning, een sergeant bij de luchtmacht, liet weten geen bodybuilder te zijn en zelfs niet ineens zo fit te zijn. Hij heeft 'geen idee' hoe het hem lukt om met zijn blote handen de deur om te buigen. 'Ik ben verdorie maar gewoon een sergeant van de luchtmacht met een beetje overgewicht,' reageert hij met een glimlach.

Johannes liet weten deze week zijn redder nog te bellen. 'Ik moet met hem praten. Zijn bijdrage mag niet ongemerkt voorbijgaan. Dertig seconden later en ik was dood geweest. Heb je die deur gezien? Heb je het gezien? Hij redde mijn leven.'
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: