Translate

dinsdag 1 juli 2014

Scholier (18) dood na overdosis cafeïnepoeder


Broer vindt dode Logan naast het witte poeder

Logan Stiner. © Facebook.


Enkele dagen voor hij zou afstuderen stierf de 18-jarige Logan Stiner uit het Amerikaanse LaGrange omdat hij een overdosis cafeïnepoeder binnenkreeg. Volgens de schouwarts veroorzaakten de in zijn bloed extreem hoge waardes van de aangetroffen stof een onregelmatige hartslag en toevallen. Deze werden hem fataal. Logan werd dood naast het witte poeder gevonden door zijn broer.

'Ik had nooit gedacht dat het schadelijk zou zijn voor een 18-jarige,' zo vertelt zijn moeder Lora Balka aan het lokale WKYC. Logan stierf op 27 mei en het autopsierapport heeft nu uitsluitsel gegeven over zijn doodsoorzaak.

Onbekende hoeveelheid
Logan was naar huis gegaan voor de lunch en nam toen een onbekende hoeveelheid cafeïnepoeder in. Niemand zag hoeveel Logan van het poeder in zijn drankje oploste of weet waar hij het kocht. Het poeder is online verkrijgbaar en vele malen sterker dan de traditionele producten waarin cafeïne is verwerkt.

De schouwarts vertelt dat een theelepel van het poeder 1600 milligram cafeïne kan bevatten. Ter vergelijking: een kop koffie bevat 50 tot 150 milligram cafeïne. In de meeste blikjes energiedrank zit ongeveer 80 milligram cafeïne, een kop thee bevat 25 tot 75 milligram en een glas cola bevat 15 tot 60 mg.

70 blikjes energiedrank
Veel mensen weten niet van het bestaan van cafeïnepoeder. Op de etiketten staan waarschuwingen over het gebruik ervan. Volgens de bedrijven die het verkopen zou het de concentratie verbeteren, het uithoudingsvermogen vergroten en de stemming verbeteren. In 2010 stierf een Brit toen hij twee eetlepels cafeïnepoeder innam tijdens een feestje: deze hoeveelheid staat gelijk aan tientallen blikjes energiedrank.

De familie van Logan waarschuwt het publiek nu tijdens lezingen voor het bestaan van het poeder en de gevolgen. 'Ik hoop dat mensen opletten en dat ze er iets van leren,' vertelt Balka.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: