Translate

maandag 14 juli 2014

Nieuw Duits middel tegen spionage: de typemachine

© Thinkstock.


De Duitse commissie die de spionagepraktijken van de Amerikaanse dienst NSA onderzoekt, overweegt een heel verfijnd middel tegen spionage in te zetten: de ouderwetse mechanische typemachine. Commissievoorzitter Patrick Sensburg zei vandaag bij de publieke omroep ARD dat de interne communicatie van de commissie natuurlijk niet door buitenstaanders mag worden afgeluisterd of meegelezen.


Daarom wil de commissie communiceren met bijvoorbeeld 'versleutelde e-mails, gecodeerde telefoons en andere dingen die ik hier natuurlijk niet ga verklappen'. Er is ook nagedacht over het benutten van niet-elektronische typemachines in plaats van computers, die hebben we namelijk ook, zei Sensburg.

In Duitsland is er veel beroering over de spionage die de Amerikaanse bondgenoten in de bondsrepubliek bedrijven. In oktober vorig jaar kwamen er berichten dat de NSA een mobieltje van bondskanselier Angela Merkel afluisterde. In dezelfde maand riep de Bondsrepubliek voor het eerst de Amerikaanse ambassadeur op het matje.

Diplomatieke 'uitbarsting'
Maar daar bleef het niet bij. Afgelopen week wees Berlijn de hoogste vertegenwoordiger van de Amerikaanse geheime diensten in de ambassade in Berlijn uit. Deze diplomatieke 'uitbarsting' volgde op de aanhouding van twee verdachten. De twee, werkzaam bij de Duitse inlichtingendienst BND en het Duitse ministerie van Defensie, zouden voor de VS hebben gespioneerd. De onderzoekscommissie van Sensburg had grote belangstelling van een van deze verdachten.
Bron

3 opmerkingen:

 1. Dat hadden ze in WOII toch ook gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merkel had postduiven bij zich tijdens de finale in Brazilie voor geheime boodschappen aan de regering in Berlijn !

  De VS hadden geheim-agenten geinstalleerd op de Canarische-eilanden met dubbelloops jachtgeweer om die duiven met berichten eventueel te onderscheppen op hun Atlantische vlucht richting de heimat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit welke bron komt dit. Ik kan het niet geloven.

   Verwijderen

Laat een reactie achter: