Translate

zondag 6 juli 2014

Lege mobiele telefoon verboden op vluchten naar VS

© ap.Reizigers van bepaalde directe vluchten naar de Verenigde Staten mogen hun mobiele telefoon of andere apparaten niet langer mee het vliegtuig in nemen als ze niet zijn opgeladen. Dat heeft de Amerikaanse transportveiligheidsdienst vandaag bepaald. Reden is dat deze gebruikt zouden kunnen worden als bommen.


De VS kondigden vorige week al aan verscherpte veiligheidsmaatregelen te nemen op bepaalde buitenlandse luchthavens waar rechtstreekse vluchten naar de VS vertrekken. Aanleiding is dat terroristische groepen in Jemen en Syrië die gelieerd zijn aan al-Qaeda, hadden gedreigd met aanslagen. Zij zouden werken aan bommen die geen metaal bevatten.

Op sommige buitenlandse luchthavens moeten reizigers daarom hun telefoon, laptop of tablet aanzetten bij het inchecken. Als de batterij dan niet vol is, mogen de apparaten niet mee aan boord.
n
Extra controle iPhone en Samsung Galaxy
iPhones en Samsungs van het type Galaxy worden extra gecontroleerd. Ook wordt scherper gelet op schoenen. Op welke vliegvelden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika de maatregelen gelden, is niet bekendgemaakt.

De Amerikaanse regering is bang dat jihadisten met Europese paspoorten proberen bommen aan boord van Amerikaanse of Europese vliegtuigen te brengen. Momenteel zijn naar schatting 80 mensen uit Nederland in Syrië en Irak om mee te doen aan de jihad, meldde de AIVD maandag.
Bron
Lees ook: Opgeladen elektronica naar VS geldt ook op Schiphol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: