Translate

woensdag 9 juli 2014

Garage in hartje Londen moet 628 mille opbrengen

© John D. Wood and Co.

Berichten dat de onroerend goedprijzen in Londen tot absurde hoogtes zijn gestegen waren al genoegzaam bekend. Het slechte nieuws voor woningzoekenden is dat daar de komende jaren geen verbetering in komt. Wat dan weer goed nieuws is voor Londenaren die van hun huis of andersoortig pandje af willen.


Vandaag komt de London Evening Standard met een nieuw 'dieptepunt' op de woningmarkt: een garage in het centrum van Londen van amper 26 vierkante meter die te koop staat voor een vraagprijs van een half miljoen pond (628.000 euro).

Aan de pluskant meldt de makelaardat de garage op een bijzonder mooie locatie is gelegen: in de wijk South-Kensington, nabij Hyde Park en de Royal Albert Hall. Daarnaast hoeft voor de garage de komende 92 jaar geen erfpacht betaald te worden. Als klap op de vuurpijl kan de ruimte met gemak een Bentley beschermen tegen roest, tenminste als het plafonnetje en de inbouwkasten verwijderd worden.

Er zijn toch ook nog wat kritiekpunten te bespeuren: de deuren kunnen wel een verfje gebruiken. Het bestemmingsplan staat het niet toe de ruimte voor iets anders te gebruiken dan voor een schuur of garage. Tenslotte moet voor het hok jaarlijks 300 pond onroerend-goedbelating worden betaald.

Absurde vraagprijs of niet, verwacht wordt dat de garage binnen afzienbare tijd wordt verkocht aan één van de vele rijken uit de buurt.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: