Translate

zondag 6 juli 2014

Contactslot Chevrolet HHR is levensgevaarlijk

© GM.

Ruim 200 Nederlandse bezitters van een Chevrolet HHR rijden mogelijk in een tikkende tijdbom rond. Dit Amerikaanse autotype kan uitgerust zijn met een ondeugdelijk contactslot. In Amerika heeft dit technische euvel al tot diverse dodelijke ongelukken geleid.

In de Verenigde Staten gemaakte Chevrolets, maar ook Buicks en Cadillacs kunnen onbestuurbaar worden als de contactsleutel - bijvoorbeeld door te veel gewicht van andere sleutels - terugschiet naar de uitstand. De rembekrachtiging, stuurbekrachtiging en airbags kunnen het dan laten afweten, wat levensgevaarlijke situaties oplevert.

De Nederlandse eigenaren van de Chevrolet HHR zijn begin vorige maand per mail geïnformeerd over de mogelijke problemen met het contactslot, stelt de Zwitserse Conny Harodt, woordvoerster namens Chevrolet Europa. De HHR-rijders wordt nadrukkelijk aangeraden geen zware spullen meer aan de contactsleutel te hangen, en zo snel mogelijk contact op te nemen met de plaatselijke dealer. Mocht inspectie bij die dealer uitwijzen dat het contactslot inderdaad niet deugt, dan wordt dit onderdeel gratis vervangen, aldus Harodt.

Nederlandse garagehouders weten nog van niets
De 203 Nederlandse HHR-eigenaren moeten nu zelf contact opnemen met hun garages. Of ze daar haast mee maken, mag ernstig worden betwijfeld. Een telefonische rondgang langs twintig ex-dealers door het hele land leert dat slechts drie garagehouders 'min of meer' op de hoogte zijn van de HHR-terugroepactie. De andere zeventien 'weten helemaal van niets'.

Volgens de krant The Wall Street Journal zijn de afgelopen jaren in de Verenigde Staten minstens 300 mensen in het verkeer omgekomen door de slechte contactsloten.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: