Translate

zondag 13 juli 2014

Badgasten op de vlucht voor enorme hagelstorm

© Screenshot YouTube.

Zonaanbidders moesten in de Siberische stad Novosibirsk in allerijl dekking zoeken toen een hevige hagelstorm de kop opstak. Het zorgde voor apocalyptische beelden.

Volgens zwemmers die op dat moment verkoeling zochten in de Ob rivier, brak ineens de hel los op het strand. Eerst werd de omgeving geplaagd door hevige rukwinden toen daarna de hemelsluizen grote hagelbollen op de badgasten loslieten.
Zwemmers, die zo snel mogelijk uit het water probeerden te komen, moesten hun hoofd met hun armen beschermen. Andere badgasten zochten beschutting onder stalen paraplu's die op het strand stonden opgesteld of probeerden zich te beschermen met al wat ze maar konden vinden zoals een simpele handdoek. Kinderen barstten in huilen uit en ook volwassenen schreeuwden de longen uit hun lijf van angst.


'Het voelde als een kogelregen uit de hemel', legde een vrouw uit aan de Siberian Times. 'Mijn man probeerde onze dochter te beschermen maar daardoor was zijn rug onbeschut. Hij hield er heel wat kneuzingen aan over.'


De storm, die niet langer dan enkele minuten raasde en wellicht werd veroorzaakt door een plotse temperatuurdaling van 41 graden naar 22 graden, had duidelijk heel wat strandgangers de stuipen op het lijf gejaagd. Na de doortocht zag het strand wit en moesten de badgasten op zoek naar hun weggewaaide bezittingen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: