Translate

vrijdag 4 juli 2014

Amerika vreest bom in lichaam van zelfmoordterrorist

Een securityscan op luchthaven Schiphol © Archieffoto ANP.
Op dringend verzoek van de Amerikaanse autoriteiten scherpen luchthavens overal ter wereld hun beveiliging drastisch aan. Er zijn aanwijzingen zijn dat terreurorganisatie al-Qaeda met een niet te detecteren bom een aanslag op een vlucht naar de VS wil plegen.

Het explosief zou volgens inlichtingendiensten worden geïmplanteerd in het lichaam van een terrorist. Omdat het explosief metaalarm is, valt het amper op te sporen.

Daarom heeft Amerika zeker 15 luchthavens gevraagd de komende tijd passagiers op rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten extra goed te screenen. Het vermoeden bestaat dat een terrorist met een Europees of Amerikaans paspoort aan boord zal proberen te komen. Het zou gaan om geradicaliseerde westerlingen die eerder hebben deelgenomen aan de strijd in Syrië.

Of Schiphol ook zo'n verzoek uit de VS heeft gekregen, is onbekend.
Bron

3 opmerkingen:

  1. Zo'n bericht tijdens de zomervakantie, daar zat niemand op te wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n bericht is natuurlijk altijd weer leuk om angst aan te jagen en de controles nog nog meer aan te scherpen. ISIS is l-lCAIda en is controled by CIA, Laat je niet gek maken. Ga er maar vanuit dat dit soort organisaties altijd een financier hebben die voordelen heeft inzake de wapenleveranties. Is zo'n bodyscanner nu ineens weer niet voldoende?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jaa precies hoe kunnen ze drug, eten etc. wel vinden en een bom in een persoon zn lichaam niet?

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: