Translate

vrijdag 6 juni 2014

Veel mensen op pad wegens tropisch pinksterweer

Thuisblijven en barbecuen in het park is natuurlijk ook een goede optie © anp.Dit weekend wordt tropisch weer verwacht. Morgen en maandag stijgt het kwik in het binnenland tot boven de 30 graden. In het zuidoosten wordt het 32 of 33 graden, meldt Weerplaza. ANWB en haar Duitse zusje ADAC waarschuwen voor pinksterdrukte op de snelwegen.

Het hete zomerweer gaat morgen gepaard met flink wat zonneschijn en in de avonduren slechts een kleine kans op een (onweers)bui. Zondag is er meer bewolking en vallen er een paar buien, soms met onweer. Maandag keert de hitte terug.

Kans op onweer
Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza: 'Maandag wordt een spannende weerdag. Hoewel de meeste weermodellen de buien beperkt houden, is er met deze hitte weinig voor nodig om toch zware onweersbuien te laten ontstaan. We raden iedereen die voor maandag buitenactiviteiten gepland heeft aan om de verwachting goed in de gaten te houden.'

Ook waarschuwt hij voor de kans op verbranden. 'Het warme weer gaat samen met een hoge zonkracht. De zonkracht is vandaag tussen 11 en 15 uur ongeveer 6, wat inhoudt dat de onbeschermde en niet-gebruinde huid binnen 25 minuten kan verbranden. Morgen, zondag en maandag neemt de zonkracht toe naar 7, waardoor de huid zelfs binnen 15 minuten kan verbranden.'

Verkeer: stilte voor de storm
In Nederland verwacht het ANWB veel drukte op de weg. Vooral op de wegen naar de Veluwe, rond Arnhem/Nijmegen en naar het zuiden is er een grote kans op files. De piek van de verkeersdrukte ligt tussen drie uur en zes uur 's middags.

Morgen en zondag zullen de wegen langs de kust erg druk zijn volgens de ANWB, omdat zij verwacht dat veel thuisblijvers zich naar de strandwegen gaan begeven. Op tweede pinksterdag wordt het vanaf het middaguur drukker.

Het is nu nog rustig op de wegen, maar volgens de ANWB moet je je daardoor niet laten misleiden. Er is sprake van stilte voor de storm, vanaf vanmiddag wordt het echt druk op de wegen. In Zeeland verwacht de ANWB dat de drukte al voor het middaguur losbarst, vanwege de toestroom van toeristen uit Duitsland.

Mensen die naar Duitsland vertrekken moeten volgens de ADAC rekening houden met files als gevolg van het vele vakantieverkeer. Van noord tot zuid komt de stroom vermoedelijk vanmiddag op gang. Een tip: neem voldoende water mee voor in de auto, omdat je lang vast kan staan in het verkeer.Bron

3 opmerkingen:

  1. Het worden drukke stranddagen en het zou me niet verbazen dat veel mensen in files veel tijd zullen verliezen om op hun bestemming te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dus blijf ik lekker in mun tuin of op t brommertje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dus blijf ik thuis in mun tuin of op mun brommertje toeren

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: