Translate

vrijdag 27 juni 2014

'Passagiers MH370 vermoedelijk gestikt tijdens crash'

Eerste officier Fariq Abdul Hamid (l) en gezagvoerder Zaharie Ahmad Shah. © Facebook.De bemanning en de passagiers van de vermiste boeing van Malaysia Airlines zijn hoogstwaarschijnlijk omgekomen door verstikking. Dat staat in een nieuw rapport over de verdwijning van vlucht MH370.

Experts kwamen tot die conclusie door eerdere vliegtuigrampen met elkaar te vergelijken, aldus de Australische Transport Safety Board.

Gisteren deelde de Australische vicepremier en verkeersminister Warren Truss nog mee dat het toestel van Malaysian Airlines 'zeer, zeer waarschijnlijk' op automatische piloot vloog toen het vermist raakte. Dat gebeurde intussen al meer dan honderd dagen geleden, op 8 maart. Het vliegtuig was toen onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Aan boord waren 239 mensen.

Verschillende zoektochten vanuit de lucht en vanop het water hebben maanden later nog steeds niets opgeleverd. In de volgende speurtocht komt een zuidelijker gebied langs de 'zevende boog' in de Indische Oceaan aan bod.

Die zoekactie, op basis van de jongste analyse van satellietdata, doorheen een zone van bijna 60.000 vierkante kilometer, zou wel eens een jaar kunnen duren.

Eerder deze week schreven Britse kranten dat piloot Zaharie Shah (53) de enige verdachte is in het onderzoek naar het spookvliegtuig.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: