Translate

zondag 8 juni 2014

Opnieuw opschudding om antisemitische uiting Le Pen

Front National-oprichter Jean-Marie Le Pen heeft weer voor opschudding gezorgd met zijn uitspraken. De erevoorzitter heeft zich uitgelaten over bekende artiesten, zoals Madonna, die de overwinning van de partij bij de Europese verkiezingen hadden bekritiseerd.

In reactie op kritiek van onder andere oud-tenniskampioen Yannick Noah en met name de joodse zanger Patrick Bruel zei Le Pen lachend dat de oven de volgende keer wordt aangezet. Het filmpje met de gewraakte uitspraken was vrijdag op de website van de uiterst rechtse partij gezet, maar is zaterdagavond verwijderd.

De organisatie SOS Racisme gaat aangifte doen van de antisemitische uithaal, die verwijst naar de ovens in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin miljoenen Joden zijn verbrand. Le Pen is meerdere keren veroordeeld voor haatzaaien.

De uitspraken zijn slecht nieuws voor Marine Le Pen, de huidige leider van het Front National. Zij probeert de partij naar het midden te loodsen, maar wil ook niet zonder haar populaire vader, die al vaker in de problemen is gekomen met zijn uitspraken. Eerder noemde hij de gaskamers van de nazi's een 'detail in de geschiedenis'. Louis Aliot, vice-voorzitter van de partij en compagnon van Marine Le Pen, zei vandaag dat als de oude Le Pen dit daadwerkelijk had gezegd, dat een 'slechte uitspraak' zou zijn, en 'politiek dom'.

In het Europees Parlement wil de PVV van Geert Wilders samen gaan werken met het Front National. De partij werd onlangs bij de verkiezingen voor het Europees Parlement met circa 25 procent van de stemmen de grootste partij. Volgens Wilders is de partij niet antisemitisch.

Vorige maand zorgde Le Pen ook al voor opschudding. Hij sprak over de vloedgolf van migranten naar Europa en zei daarbij dat 'meneer Ebola dat in 3 maanden kan regelen'. Dat was een verwijzing naar het dodelijk ebola-virus dat de afgelopen maanden mensenlevens heeft geëist in West-Afrika. Mensen die ziek worden, sterven een gruwelijke dood.
Bron: video
Lees ook: Wilders vindt uitspraken Le Pen 'walgelijk'
Lees ook: Marine Le Pen bruskeert haar videobloggende vader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: