Translate

donderdag 5 juni 2014

Ontvoerd stel op vakantie in Afghanistan duikt op in video

Een still uit een van de video's die deze week door de familie van Coeman en Boyle zijn vrijgegeven. © ap.

De familie van een Amerikaanse vrouw en haar Canadese man, die eind 2012 spoorloos verdwenen tijdens een vakantie in Afghanistan, heeft twee video's vrijgegeven die ze eerder bewust uit de publiciteit hielden. De vrouw was zwanger toen ze werd ontvoerd. Dit meldt de Volkskrant.

Ze De video's, die naar persbureau AP zijn gestuurd, zijn vorig jaar juli en september gemaild naar de vader van Caitlan Coleman, de vrouw die twintig maanden geleden met haar man verdween tijdens een vakantie in een onherbergzame regio nabij de Afghaanse hoofdstad Kabul. De afzender is een man die zichzelf identificeert als 'iemand die banden heeft met de Taliban', de streng-islamitische beweging die het stel gevangen houdt.

'Ik wil mijn familie en mijn regering vragen om al het mogelijke te doen om mijn man, kind en mijzelf terug in veiligheid en vrijheid te brengen', zegt de 28-jarige in het filmpje. Haar man, Joshua Boyle, zit naast haar.

Caitlan Coleman en Joshua Boyle, die elkaar als tieners online ontmoetten en in 2011 trouwden, vertrokken in de zomer van 2012 naar Rusland. Vanaf daar reisden ze door naar de Centraal-Aziatische landen Kazachstan, Tadzjikistan en Kirgizië. Hun eindbestemming was, volgens plan, Afghanistan.

Geen losgeld
De ontvoerders hebben (voor zover bekend) nooit losgeld geëist aan de familie. De reden van de ontvoering is daarom onduidelijk.

Aangezien er na twintig maanden nog altijd geen schot in de zaak zit, heeft de familie nu besloten de video's naar buiten te brengen. Aanleiding vormt het nieuws over de vrijlating van de Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl die is geruild voor vijf Taliban-verdachten die vastzaten in Guantanamo Bay.
Bron

2 opmerkingen:

  1. Ze zijn reeds in 2012 ontvoerd en er is nooit losgeld betaald. Ik vraag me af waarom men vakantie wil houden in zulke verre landen waar extreem islamitische groeperingen het op buitenlanders gemunt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindbestemming was Afghanistan. Dat was geen leugen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: