Translate

dinsdag 10 juni 2014

Neushoornweesje durft na trauma niet alleen te slapen

© Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) Facebook..


Het baby neushoorntje Gertjie, ook wel 'Little G' genoemd, wil niet meer alleen slapen nadat hij vorige maand werd aangetroffen bij zijn gestroopte moeder. Dierenbeschermers in Zuid-Afrika adopteerden de wees totdat hij groot genoeg is om uitgezet te worden in een natuurreservaat. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

De bijna vier maanden oude neushoorn woont nu in het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) in Zuid-Afrika.

In het bijzijn van Gertjie werd zijn moeder op gruwelijke wijze afgeslacht om haar hoorn. 'Het was heel ontroerend om te zien, het kleine diertje wilde haar zijde niet verlaten en beerde onophoudelijk', vertelt de HESC-verzorgster die de neushoornbaby op 7 mei aantrof. De eerste nacht in het centrum bracht Gertjie door met een medewerker en een schaap genaamd Skaap. Zij vervult de rol van surrogaatmoeder.

Inmiddels groeit Gertjie als kool en gaat het steeds beter met hem. Dagelijks rent hij buiten een rondje en slaapt hij zo'n 12 uur per dag, buiten zijn hazenslaapjes in de middag om. Op een livecam van Africam kan iedereen zien hoe het Gertjie vergaat.

Het neushoorntje krijgt nog babymelk tot hij zo'n anderhalf jaar oud is, daarna zetten de medewerkers hem uit in een natuurreservaat. Omdat het diertje op regelmatige basis en vaak gevoed moet worden slapen de medewerkers nu buiten zijn verblijf.
Bron

1 opmerking:

  1. Hebberigheid en geldzucht verblinden deze stropers, zodat ze niet zien wat ze eigenlijk aanrichten.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: