Translate

zondag 8 juni 2014

'Neptaxi werd Kris en Lisanne noodlottig'’Amersfoortse vriendinnen mogelijk slachtoffer orgaanhandel’

Lisanne Froon (links) en Kris Kremers. © EPA.

De in Panama vermiste Kris Kremers (22) en Lisanne Froon (21) zijn mogelijk het slachtoffer geworden van iemand die zich voordoet als taxichauffeur en zich bezighoudt met orgaanhandel. Dat verklaren plaatselijke bronnen tegenover het AD.

De twee meiden zouden uit eigen beweging bij de man zijn ingestapt in de veronderstelling dat zijn wagen een taxi was. De bewuste persoon reed in een gele wagen voorzien van tape met roodwitte strepen op de voor- en achterbumper. Net als de taxi's in Panama.

Vanwege die gelijkenis gebaarden Kris en Lisanne de chauffeur op 1 april 's middags te stoppen, zeggen onze bronnen. 'Na een vergeefs bezoek voor werk aan buurplaatsje Volcán, een trip waarvoor ze de bus hadden genomen, wilden de Nederlandse vrouwen naar de markt in Boquete (het dorp waar ze logeerden, red.) voor een andere afspraak. De bestuurder van de neptaxi reed hen echter de andere kant op,' aldus de ingewijden.

'Organen verwijderd'
De chauffeur, naar verluidt een dertiger, zou zijn Nederlandse 'klanten' hebben verdoofd met een 'knock-out spray' en hen met tape hebben vastgebonden. Bij een meertje in de buurt van de internationale luchthaven Enrique Malek zouden vervolgens, in een gebouwtje en met behulp van twee handlangers, de organen zijn verwijderd uit de lichamen van de twee vriendinnen uit Amersfoort.

Die organen werden per helikopter overgevlogen naar een plaatsje net over de grens in Colombia. De lichamen van de slachtoffers zouden bij het meertje zijn gedumpt, aldus de bronnen. Ze baseren zich op informatie van getuigen, tips van derden en eigen onderzoek.

De ingewijden, die niet met hun naam genoemd willen worden, zien een mogelijk verband met twee mannen voor wie zo'n half jaar geleden uitgebreid werd gewaarschuwd via affiches bij winkels, restaurants en tankstations in de provincie Chiriquí (waarin Boquete ligt, red.).

Lucratieve bezigheid
Het duo zou zich bezighouden met de ontvoering van jongeren voor orgaanhandel. Een lucratieve bezigheid, zeggen de bronnen. 'Voor een gezonde nier zouden bedragen worden betaald tot wel 45.000 Amerikaanse dollar.'

De woordvoerster van de families Froon en Kremers wil vooralsnog geen commentaar geven. In de verdwijningszaak was eerder al sprake van een rood voertuig van het type pick-up dat op de looproute van de meiden zou zijn gesignaleerd op de dag van hun verdwijning.

Omwonenden verklaarden dat ze de onbekende wagen het pad zagen afrijden op het tijdstip dat de twee Nederlandse toeristen hadden moeten terugkeren van een toeristische wandeling.
Bron
Lees ook: Vermissingszaak Kris en Lisanne en de neptaxi
Lees ook:  Man raadde 'vermoeide' Kris en Lisanne aan taxi te nemen
Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: