Translate

donderdag 12 juni 2014

Mysterieuze geldverstopper VS maakt zichzelf bekend

Grote steden in de Verenigde Staten zijn sinds vorige maand in de ban van een anonieme weldoener die al duizenden dollarbiljetten heeft verstopt. Afgelopen maandag maakte hij zijn identiteit bekend bij de CNN. De rijke Amerikaan Jason Buzi brengt het geldverstopspelletje nu naar Europa.

Het begon vorige maand allemaal inSan Francisco. Vastgoedbelegger Jason Buzi verstopte enveloppen met daarin tientallen dollars in de miljoenenstad. Waardevolle tips over de vindplaats van het geld verspreidde hij op het Twitteraccount @HiddenCash dat al snel meer dan een half miljoen volgers telde. Daarna volgden andere grote Amerikaanse steden als Los Angeles en New York.

Europa
De respons is zo groot, dat de miljonair de Atlantische Oceaan wil oversteken om zijn 'speelterrein' naar Europa te verleggen. Tijdens de eerste week van juli zullen er gevulde enveloppen verstopt worden in Londen, Parijs en Madrid.

Ondertussen heeft Jason Buzi al zo'n 15.000 dollar uitgedeeld. Maar dit lijkt dus nog maar een begin te zijn want de man vindt de schattenjacht 'een amusante manier om mensen samen te brengen en geld weg te geven'.

Ook in Nederland werd de 'Hidden Cash'-rage ontketend. Via het twitteraccount @HiddenCashNL plaatst een Nederlandse weldoener tips en aanwijzingen over zijn verstopte geld in onder meer Amsterdam en Groningen. Wie achter de Nederlandse actie zit, is nog maar de vraag. Ook onze Zuiderburen kregen een eigen Hidden Cash Belgium. Daar is Ilse Himschoot verantwoordelijk voor het initiatief.


Bron

2 opmerkingen:

  1. Hij kan het beter uitdelen, dan oppotten. Zo maakten hij nog anderen ermee blij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doordat je veel volgers hebt op je twitter acount kan je veel geld verdienen (ik heb ooit gehoort dat dat kan als je veel volgers hebt) en kan je dat geld weer inzettten in je spel om zo weer veel mensen gelukkig te maken.
    Geweldig deze actie!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: