Translate

donderdag 19 juni 2014

Moeder vergiftigt zoontje om populaire blogger te worden


5-jarige Garnett overleden na overdosis zout

Lacey Spears en Garnett. © Facebook.

De 26-jarige Lacey Spears uit New York wordt ervan verdacht met opzet haar 5-jarige zoontje Garnett te hebben vergiftigd. Het jongetje overleed aan de gevolgen daarvan. Aanklagers denken ook dat de vrouw haar kind daarvoor jarenlang ziek maakte om daarover op haar blog te kunnen schrijven en met haar zielige verhalen meer aandacht, 'likes' en volgers te krijgen.

De verhalen die Spears jarenlang schreef over de zorgen om haar 'altijd zieke kind', leverde haar veel aandacht en steun op. De moeder vertelde op haar blog, MySpace, Facebook en Twitter hoe haar zoon vanaf zijn geboorte steeds opnieuw vocht tegen allerlei ziektes.

Oorinfectie
Toen de kleine Garnett nog maar vijf dagen oud was, werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een oorinfectie en bloed dat uit zijn neus stroomde. Dagen met koorts, allerlei infecties, darmproblemen en epileptische aanvallen wisselden elkaar voortdurend af. Volgens Lacey lukte het haar zoontje 'nooit om weer helemaal te herstellen'.

Autoriteiten stellen nu echter dat de moeder de echte oorzaak was van alle kwalen van Garnett. Ze gaf zichzelf dinsdag aan en wordt officieel aangeklaagd voor de moord op haar zoontje. Ze zou hem in januari hebben vergiftigd met een overdosis zout. Garnett overleed.

Grijze huid
Op 17 januari 2014 bracht Spears Garnett in allerijl naar het ziekenhuis. Ze meldde dat hij toevallen had. Ze week de hele tijd niet van zijn zijde. Op 19 januari waren de zoutwaardes van de jongen zo hoog dat hij werd overgebracht naar een ander ziekenhuis. Twee dagen later kon hij nog amper ademen, waren zijn pupillen ontzettend groot en zijn huid grijs. Op 23 januari stierf de 5-jarige Garnett.

Al die tijd plaatste de moeder, zoals ze al jaren deed, updates over de toestand van Garnett op haar Facebookpagina. Op haar pagina, die inmiddels is verwijderd, stroomden de condoleances binnen. Maar toen in april bekend werd dat de dood van het jongetje een moord betrof, voelden haar volgers zich bedrogen.


Ze waren boos op de moeder die leugens de wereld in hielp en haar kind zo mishandelde. Ook het verhaal dat Garnett's vader een politieagent zou zijn die was overleden tijdens een auto-ongeluk, bleek niet te kloppen. De man, een garagedeur-installateur, leeft nog gewoon, maar werd niet toegelaten in het leven van Garnett.

Opzettelijk ziek maken
De onderzoekers stellen dat Spears mogelijk lijdt aan het Münchhausen-by-proxysyndroom; een psychische aandoening waarbij een familielid van een kind doet alsof het kind lichamelijk ziek is of waarbij het familielid het kind opzettelijk verwond om zo zelf steun en aandacht te krijgen van artsen en anderen. Het zou de eerste keer zijn dat aandacht via internet een rol speelt in een Münchhausen-by-proxy-zaak, zo stelt CBS Local New York.

De Washington Post meldt dat onderzoekers bewijs hebben gevonden op de computer van de vrouw waaruit blijkt dat ze op het internet heeft gezocht naar de effecten die een hoge dosis zout kan hebben op het lichaam van een kind. 'Deze moeder gaf haar zoon bewust vergiftigende hoeveelheden zout,' zeiden de aanklagers dinsdag in de rechtbank.

Rechtszaak
De rechtszaak gaat 2 juli verder. Spears heeft gezegd onschuldig te zijn. Als ze wordt veroordeeld, kan ze een maximum straf krijgen van 20 jaar tot levenslang.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: