Translate

donderdag 19 juni 2014

Menselijke resten gevonden in Panama


Botten gevonden in zoekgebied rugzak Kris en Lisanne

De Panamese officier van justitie Betzaida Pitty. Inzetje: gevonden zaken in grote papieren zakken. © epa, screenshot.In het gebied in Panama waar eerder een rugzak opdook van de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon, zijn botten en schoenen gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de vondst vanavond bevestigd.

Uit DNA-onderzoek moet blijken of de gevonden resten van de vermiste jonge vrouwen zijn. Buitenlandse Zaken hoopt dat daar snel duidelijkheid over zal zijn. De botten zijn voor onderzoek naar Panama-Stad gebracht.

Geel papieren pakket
Diverse Panamese media toonden eerder op de dag al foto's waarop te zien was hoe onderzoeksleidster Betzaida Pitty met een geel papieren pakket in haar handen terugkeerde uit het zoekgebied, waar vanochtend een onderzoeksteam aan de slag is gegaan. Zij waren met helikopters aangekomen. Daarbij waren ook twee Nederlandse politiemensen.

In het gebied werd onlangs al een rugzak met daarin telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera gevonden. Die spullen behoren de vermiste Nederlanders toe. De spullen lagen in een struik bij een rivier op zo'n 8 uur lopen van de stad Boquete.

Persconferentie
Pitty meldde vanavond in een persconferentie dat ze niet kon zeggen of de botten van de vermiste Amersfoortse vrouwen zijn. 'Ik kan niet zeggen of het Nederlandse vrouwen zijn. Dat moeten de specialisten uitzoeken', aldus Pitty. Er zijn botten en twee schoenen gevonden die van elkaar verschillen.

Het is nog onbekend hoe lang het forensisch onderzoek gaat duren. Op dit moment zijn volgens Pitty nog dertig mensen aan het zoeken in het gebied waar de Nederlandse vrouwen verdwenen

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen 1 april spoorloos in Boquete. Zij kwamen niet terug van een wandeling. De woordvoerster van de familie van de vermiste jonge vrouwen was niet direct bereikbaar.
Bron:
Lees ook: 'Menselijke resten waarschijnlijk van Kris en Lisanne'
Lees ook: Toch DNA-materiaal Kris Kremers in nieuwe resten
Lees ook: 'Schoenen lagen kilometers bij elkaar vandaan'
Lees ook: Patholoog: 'Een week jungle laat niets van lichaam over'
Lees ook: Herdenking voor Kris en Lisanne in Sint-Joriskerk
Lees ook: Onderzoek naar verdwijning Kris en Lisanne wordt hervat
Lees ook: 'Weer resten vermiste vrouwen Panama gevonden'
Lees ook: 'Gevonden resten Panama snel geïdentificeerd'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: