Translate

donderdag 5 juni 2014

Klopjacht op Canadese 'cop killer' nog in volle gang


Justin Bourque wilde ’met een knal eindigen’

Een foto van Justin Bourque die op Twitter wordt verspreid © Twitter/RCMP.De 24-jarige man die in gisteravond in Canada het vuur opende op de politieagenten in de plaats Moncton is nog steeds voortvluchtig. Bij de schietpartij kwamen drie agenten om het leven en raakten er twee gewond. Volgens een voormalige collega wilde de Justin Bourque het leven 'met een knal beëindigen en zoveel mogelijk mensen meenemen'.

De politie is een klopjacht begonnen en de inwoners van de plaats in de regio New Brunswick krijgen via Twitter het advies om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. In het gebied waar de politie op Bourque jaagt, zijn alle wegen afgesloten. Ook de scholen zijn dicht.

Nadat gisteravond een melding bij de politie binnenkwam over een gewapende man in camouflagekleding, raakten agenten verzeild in een vuurgevecht. Daarbij kwamen drie agenten om het leven en raakten er twee gewond.

Op foto's die door door de politie zijn verspreid, is te zien dat Bourque zwaarbewapend rondloopt en kleding draagt die doet denken aan filmpersonage Rambo. Hij heeft volgens de politie niet alleen twee pistolen bij zich, maar ook pijl en boog en een mes.

Daily Mail meldt dat Bourque gefascineerd was door wapens. Op zijnFacebookpagina staat een foto waarop poseert met geweren en hij plaatste regelmatig berichten en foto's op zijn pagina waaruit blijkt dat hij een voorstander is van vrij wapenbezit.


Conflicten
Oud-collega Caitlin Isaac werkte een paar jaar geleden samen met Bourque bij supermarktketen Walmart. Ze zegt tegen Business Insider dat ze de gewelddadige opmerkingen van Bourque nooit echt serieus nam. De schutter had volgens Isaac vaak conflicten met zijn ouders en meerderen. Bourque werd ontslagen bij de supermarkt omdat hij zich 'provocerend' had opgesteld.

Mike Campbell, de beste vriend van Bourque, laat weten geschrokken te zijn: 'Hij is de laatste persoon van wie ik dit zou verwachten.' Bourque had zich onlangs cryptisch uitgelaten toen Campbell vroeg of de twee vrienden elkaar snel weer zouden zien. Bourque zei toen dat dat 'niet zeer waarschijnlijk was'.
Bron

1 opmerking:

  1. Jammer dat deze man niet is gearresteerd want nu zal hij hoogstwaarschijnlijk meer slachtoffers maken. Drie agenten moesten al hun leven laten. Hij maakt het niet gemakkelijk om gearresteerd te worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: