Translate

zaterdag 7 juni 2014

Kannibaal komt weg met voorwaardelijke celstraf

Alexei Gorulenko vlak nadat hij gered was © Kos.


Een Russische kannibaal, die toegeeft dat hij een vriend van hem op heeft gegeten, hoeft niet de cel in, ondanks dat hij tijdens de rechtszitting in Neryungri vertelde dat hij niet eens honger had toen hij zijn tanden in het lichaam van zijn dode vriend zette.

De 44-jarige Andrei Kurochkin werd eind 2012 door Alexander Abdullaev (37) en Alexei Gradulenko (35) opgegeten tijdens een barre visserstrip in de afgelegen Siberische Sahka-republiek in het noorden van Rusland. In vreselijk winterweer zakte de Jeep van de mannen door het ijs op de Daurka, een bevroren rivier. De Russen ontsnapten maar net aan de dood.

Abdullaev en Gradulenko werden na twee maanden gered met een helikopter. Van Kurochkin werd slechts een voet, een vinger en een deel van het schedel gevonden. Een vierde vermiste visser, Vladimir Komarov, is nooit gevonden.

Proteïnen
Abdullaev en Gradulenko beweren dat hun vriend doodvroor in de Siberische vrieskou, waarna ze besloten om hem op te eten. 'We hadden proteïnen nodig. Dankzij hem konden we nog tien dagen overleven', verklaarde Gradulenko tegen de politie. De openbare aanklager hecht weinig geloof aan het verhaal en denkt dat de twee hun vrienden hebben vermoord.

Het lichaam van Kurochkin was in stukken gehakt. Naast een bebloed vest werd ook een houten stok met een scherpe punt aangetroffen. 'We vermoeden dat de twee mannen hun vrienden hebben vermoord en opgegeten omdat ze vreselijk honger hadden', zei een politiebron aan de Siberian Times in 2012. Maar later bleek dat bij de plaats waar de lichaamsresten werden gevonden ook dieren lagen die door de vissers waren gedood.

'Als ze dieren konden doden, waarom zouden ze dan een menselijk lichaam opeten?', vroeg de weduwe van Kurochkin zich af? Abdullaev gaf toe dat hij en zijn maat Gorulenko het stoffelijk overschot van Kurochkin niet opaten omdat ze honger hadden. 'Ik had een andere reden', zei hij geheimzinnig, maar weigerde vervolgens te zeggen wat die reden dan was.

Straf
In de rechtszaal in Neryungri stond alleen Alexei Gorulenko terecht. Abdullaev was in de zaak opgeroepen als getuige. De rechtbank verwierp de moordaanklacht van het Openbaar Ministerie tegen Gorulenko en veroordeelde hem alleen voor het veroorzaken van lichamelijk letsel, waarvoor hij een voorwaardelijke drie-en-een-half jaar gevangenisstraf oplegde.

Olga Kurochkin is verbijsterd dat de man die haar echtgenoot opat met zo'n lichte straf wegkomt. 'Ik ben geschokt door de beslissing van deze rechter. Niemand had verwacht dat het zo zou aflopen, dat een kannibaal slechts een voorwaardelijke straf krijgt. Ik kan er gewoon niet bij.'
Bron

1 opmerking:

  1. Hij heeft een bekentenis afgelegd maar komt toch weg met een voorwaardelijke celstraf. Hij had geen honger toen hij zijn vriend opat. Een zinloze dood.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: