Translate

zondag 6 juli 2014

Hotels in kuststad van Kenia aangevallen: 48 doden

A. Mpeketoni © Google Maps.Gewapende mannen hebben gisteren enkele hotels en een politiebureau in de Keniaanse kustplaats Mpeketoni aangevallen. Dat hebben militairen laten weten, aldus de Britse nieuwszender BBC. Zeker 48 mensen zouden daarbij om het leven zijn gekomen.


Anderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aanval begon zondagavond, toen inwoners naar het WK voetbal keken. Het vuurgevecht duurde uren. Getuigen zeiden dat gebouwen in brand stonden en dat er werd geschoten. Mpeketoni ligt in het district Lamu aan de oostkust van Kenia.

Al-Shabaab
Een woordvoerder van het leger van Kenia zei dat de aanvallers waarschijnlijk van de Somalische terreurgroep al-Shabaab zijn. De schutters zouden Mpeketoni zijn binnengedrongen en lukraak op mensen hebben geschoten.

Volgens de Keniaanse krant Standard hadden de aanvallers wapens en voertuigen van een politiebureau gestolen. Inwoners van Mpeketoni zouden de bossen in zijn gevlucht. Een getuige liet weten dat er enkele lijken op straat liggen, maar de autoriteiten hebben niet bevestigd dat er slachtoffers zijn gevallen.

Mpeketoni, waar vooral christenen wonen, ligt in het district Lamu aan de oostkust van Kenia, niet ver van het toeristische eiland Lamu. De Oude stad op het eiland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en geldt als het oudste en best bewaarde voorbeeld van een Swahili-nederzetting in Oost-Afrika.

Westgate
De Keniaanse hoofdstad Nairobi werd vorig najaar getroffen door een grote aanslag. Moslimextremisten van de Somalische terreurbeweging al-Shabaab vielen toen het winkelcentrum Westgate aan. Daarbij kwamen veel buitenlanders om het leven, onder wie een Nederlandse vrouw.
Bron
Lees ook: Aanslagen Al Shabaab doden tientallen mensen in Kenia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: