Translate

zondag 8 juni 2014

Held die schutter Seattle overmeesterde, overladen met huwelijkscadeaus

Jon Meis en zijn verloofde Kaylie Sparks. © privéfoto/Facebook.Sinds bekend werd dat Jon Meis, tot voor kort een doorsnee student, de schutter wist te overmeesteren die een bloedbad wilde aanrichten aan de Seattle Pacific Universiteit, wordt hij overladen met cadeaus. Meis en zijn verloofde Kaylie Sparks kregen hun hele huwelijkslijst cadeau.

Ook is er een website geopend waarop geld kan worden gedoneerd voor de huwelijksreis van het koppel. De teller stond gisteravond al op meer dan 32.000 dollar aan donaties.

Jon Meis wist donderdag de 26-jarige schutter te stoppen, die een 19-jarige student had doodgeschoten en twee anderen had verwond. Volgens de politie was Aaron Y. van plan een bloedbad aan te richten alvorens zelfmoord te plegen. De 22-jarige Meis viel de schutter met pepperspray aan toen die zijn geweer probeerde te herladen. Hij heeft door zijn snelle reactie veel levens gered, aldus de politie.

Nadat de identiteit van moedige ingenieursstudent bekend werd, werd zijn huwelijkslijst al snel gedeeld op sociale media. In een mum van tijd waren alle cadeaus op de lijst aangekocht door wildvreemden die hun dankbaarheid wilden betuigen.

Jessamyn McIntyre, een radioproducer uit Seattle, besloot daarop een campagne te starten voor iedereen die het koppel wilde helpen, maar niet de kans had gekregen bij te dragen aan de huwelijkslijst. Ze startte een inzamelactie voor de huwelijksreis en verdere kosten van Meis en zijn verloofde.

Jon Meis en zijn verloofde Kaylie Sparks stappen op 21 juni in het huwelijksbootje.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: