Translate

woensdag 4 juni 2014

Door vissers gevonden schedel na 14 jaar geïdentificeerd

-
Foto ter illustratie. Vissers op de Noordzee. © anp.


Na 14 jaar is bekend van wie de schedel was die in 2000 werd gevonden in het net van een vissersschip op de Noordzee. Het gaat om een toen 57-jarige vrouw uit België. Zij was dat jaar vermist geraakt. Haar kinderen hadden DNA afgestaan en dat bracht haar identiteit aan het licht. Dat meldde de politie vandaag.

De vrouw heeft waarschijnlijk zelf een einde aan haar leven gemaakt. Haar schedel lag begraven in Ouddorp, als Nomen Nescio (naam onbekend). Het lichaamsdeel is overgedragen aan haar nabestaanden. Het is niet bekend of ze wordt herbegraven of gecremeerd. De rest van haar lichaam is niet gevonden.

In en rond Rotterdam zal de politie de komende maanden nog zeker zes niet-geïdentificeerde lijken opgraven. Het DNA daarvan wordt vergeleken met de databank, in de hoop dat zo alsnog de identiteit kan worden vastgesteld.
Bron

1 opmerking:

  1. Het duurde erg lang voordat de vrouw werd geïdentificeerd, maar het was wel de moeite waard. Nu weten de nabestaanden ten- minste waar een deel van haar lichaam werd gevonden..

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: