Translate

dinsdag 10 juni 2014

Dochter aangehouden na verdwijning demente moeder


Politie houdt rekening met achterlaten moeder in Polen

Margarethe van Beenen (80) en haar dochter Nadja. © Politie.


De 55-jarige Nadja B. uit Rijnsaterwoude is zondag aangehouden in verband met de vermissing van haar moeder, de 80-jarige Margarethe Brouwer-Van Beenen. De verdachte verdween dinsdag 13 mei samen met haar ernstig zieke en demente moeder spoorloos uit het dorp nabij Alphen aan den Rijn.

Misschien viel de zorg voor de oude vrouw haar toch te zwaarBuurman van Margaretha Brouwer-Van Beenen

De politie weet dat de 55-jarige verdachte tijdens haar verdwijning afgelopen weken in ieder geval in Duitsland en in Polen is geweest. Volgens politiewoordvoerster Beau Stolwijk wordt rekening gehouden met verschillende scenario's, waaronder ook het achterlaten van de moeder in een van deze landen.

Vanwege de zorgelijke gezondheidstoestand van de oude vrouw, houdt de politie er rekening mee dat zij inmiddels is overleden. Maar onduidelijk is nog of de moeder bij haar dochter was, toen die in Duitsland en Polen was. Dit stelt de politie niet te weten. Informatie over de exacte verblijfplaats van het duo wordt nog gezocht.

Auto aangetroffen
Ook de Volvo waarmee zij halverwege vorige maand verdwenen is aangetroffen. De vrouw werd in Velzen aangehouden in een woning, waar ook andere mensen aanwezig waren. Zij zit sindsdien vast, zonder dat zij contact mag hebben met de buitenwereld. Zij wordt morgen voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Buurtbewoners vertelden eerder aan het AD dat de vrouw 's nachts met haar moeder vertrokken was en haar 16-jarige dochter thuis achterliet. Ze haalde haar 80-jarige moeder onlangs uit een verzorgingshuis in Leiden weg. Ze wilde graag zelf voor haar gaan zorgen.

Ze trok daarom samen met haar dochter in bij haar moeder in het ouderlijk huis aan de Herenweg, dat aangepast is zodat de 80-jarige demente vrouw daar weer kon gaan wonen. 'Misschien viel de zorg voor de oude vrouw haar toch te zwaar,' aldus een buurman.
Bron
Lees ook: Moeder (80) en dochter (55) al twee weken spoorloos
Lees ook: 'Misschien zat Nadja B. wel dagen bij haar dode moeder'
Lees ook: Nadja B. die mogelijk moeder ontvoerde op vrije voeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: