Translate

maandag 30 juni 2014

Burgers kopen drone voor leger Oekraïne

Voor het straatarme Oekraïense leger zijn burgers een website gestart om geld in te zamelen voor wapens en ander materieel, dat meldt de Volkskrant. Soldaten kregen al nieuwe uniformen en kogelvrije vesten gesponsord. The People's Project heeft daarna nog 418.780 hryvna (zo'n 26.000 euro) binnengehaald. Daarop werd besloten ook nog een drone voor het leger te laten bouwen.

Het onbemande vliegtuigje zal worden ingezet voor verkenningsvluchten boven de oostelijke provincies Donetsk en Loegansk, waar de Oekraïense soldaten tegen de separatisten vechten. Deze drone moet slechts een begin zijn. Op de website proberen ze nog tien drones bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk zouden er zelfs 'honderden nodig zijn'.

Oprichter van de site, David Arakhania, zegt tegen The Guardian dat hij iets aan die situatie wilde doen, nadat hij had gezien onder welke omstandigheden het Oekraïense leger moest vechten. 'Hun kogelvrije vesten en camouflage-uniformen waren oud en versleten, dus besloten we geld in te zamelen om nieuwe voor hen te kunnen kopen.'

Inmiddels worden er donaties gevraagd voor een 'volksbataljon' en een nieuwe unit van scherpschieters. 'Zij zijn erg efficiënt in een anti-terroristische zone omdat ze grotere verliezen kunnen voorkomen', aldus Arakhania.

Bron

1 opmerking:

  1. Dan is het land werkelijk arm, als het zover komt dat burgers het leger moeten voorzien van de nodige wapens.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: