Translate

vrijdag 6 juni 2014

'Broer' terdoodveroordeelde Soedanese vindt straf terecht


’Ze verdient het te sterven, tenzij ze berouwt toont’

Meriam Ibrahim en haar pasgeboren dochter. © epa.Het feit dat de Soedanese Meriam Yahya Ibrahim (27) de doodstraf en 100 zweepslagen heeft opgelegd gekregen, omdat ze weigert haar christelijke geloof af te zweren en met een christelijk man getrouwd is, vindt haar 'broer' terecht. Pas als ze zich weer bekeerd tot de islam zou de straf volgens hem teruggedraaid mogen worden.

Volgens Al Samani Al Hadi Mohamed Abdullah, een van haar naar eigen zeggen drie broers, verdient Meriam het om te sterven, tenzij ze berouw toon voor haar 'overtredingen'. Dat liet hij weten in een interview met CNN.

Verdwenen tijdens de Ramadan
Volgens de man is de echte naam van zijn zus Abrar Al Hadi. 'Tijdens de Ramadan in juli vorig jaar verdween ze 45 dagen. Dat was het moment dat we naar de politie gingen. Toen we haar vonden en ophaalden, leek haar gezicht anders, de manier waarop ze keek was anders.'

Vorige maand werd de hoogzwangere Soedanese veroordeeld tot dood door ophanging. De vrouw werd overspel verweten, omdat ze met een eveneens christelijke man trouwde. Het is in Soedan verboden om als moslima te trouwen met een niet-moslim. Toen de vrouw voor de rechtbank betoogde dat ze door haar moeder christelijk is opgevoed, omdat haar moslimvader er in haar kindertijd nooit was, werd haar ook afvalligheid ten laste gelegd.

Bevallen
Ondertussen beviel Meriam van een meisje in de gevangenis. Hoewel een hoge functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Soedan na een paar dagen zei dat de moeder binnen een paar dagen op vrije voeten zou komen, is dat nog steeds niet het geval.


'Dit is een verklaring om internationale media tot zwijgen te brengen', zei advocaat Elshareef Ali Mohammed in een reactie tegen de Britse krant The Guardian. 'We geloven pas dat ze vrijkomt op het moment dat ze de gevangenis uitloopt. We moeten de druk blijven opvoeren', aldus de advocaat.

Wereldwijd kritiek
Na het doodvonnis onlangs brak wereldwijd een storm van kritiek los. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans riep de Sudanese ambassadeur op het matje om zijn zorgen over te brengen. 'Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is een universeel mensenrecht.

'Sudan heeft de VN-verdragen waarin dat staat, ondertekend. En het staat zo in de eigen grondwet van Sudan', zei Timmermans. Amnesty Nederland begon een e-mailactie waarvoor 130.000 mensen hun handtekening inzonden. De organisatie is tegen het gebruik van lijfstraffen en de doodstraf.
Bron
Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

4 opmerkingen:

 1. Ze verdween 45 dagen."Broer zegt: Toen we haar vonden en ophaalden, leek haar gezicht anders, de manier waarop ze keek was anders.' Dat verbaast me niks, ze kon eindelijk eens op natuurlijke wijze ademhalen, zonder stress.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vanuit hier kan je die conclusie natuurlijk heel goed trekken, immers als westerling ben je alwetend, dus waarom zou je dit niet weten. Het is desalnittemin een tragedie wat deze vrouw is overkomen en dreigt te overkomen, maar de media die hier heel veel aandacht aan besteed, zwijgt in alle talen als bivoorbeel in Myanmar moslims massal worden afgeslacht.. ... waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziekelijke broer, totaal geïndoctrineerd door de valse geloofsovertuiging. De Islam zou een menslievende godsdienst zijn. Hij bevuild het geloof door zich voor Alla/God uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een slachtoffer van een religieuze sekte .
  Wat is een echte moslim ??

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: