Translate

vrijdag 6 juni 2014

Britse speurders mogen hoofdverdachten Maddie ondervragen

© epa.De detectives van Scotland Yard die in de Portugese Algarve zoeken naar het Britse meisje Madeleine McCann hebben van de Portugese autoriteiten groen licht gekregen om acht hoofdverdachten te ondervragen, zo bericht de krant Daily Mirror.

'Maddie' verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag uit een vakantieappartement in de Ocean Club in Praia da Luz, toen haar ouders wat verderop met vrienden dineerden.

Mysterie
Britse speurders zoeken en graven al enkele dagen in de nabijheid van de club, onder meer met speurhonden, camera's en radarapparatuur. Eerder dit jaar identificeerden de detectives ook al acht mensen die volgens de Britse politie kunnen helpen het mysterie op te lossen.

De nieuwe gerechtelijke autoriteiten in Lissabon hebben de Britten nu toelating gegeven om die mensen te verhoren. Het gaat onder meer om drie inbrekers die kort bij het braakliggend gebied met struikgewas leven waar nu al enkele dagen wordt gezocht. Volgens de Mirror zullen die verhoren pas plaatsvinden eenmaal het zoekwerk is afgerond.

Volgens SkyNews hebben de speurders vandaag op een andere plaats op het braakliggend terrein gezocht. De detectives zouden ook nog in twee andere gebieden willen zoeken.

Catastrofaal
Terwijl in Engeland het ouderpaar Gerry en Kate McCann zegt 'bemoedigd' te zijn over de voortgang die het onderzoek maakt, zeggen hotelhouders en toeristen in Praia da Luz dat het speurwerk 'catastrofaal' is voor de Portugese badplaats, aldus het ITV News. De commerciële Britse zender kreeg bijvoorbeeld van een hotelhoudster te horen dat slechts vier van haar twintig kamers bezet zijn, en drie van die vier dan nog door journalisten.
Bron
Lees ook: 'Object opgegraven bij zoektocht naar Maddie'
Lees ook: Ouders Maddie emotioneel om uitstel in lasterproces
Lees ook: Britten in Portugal voor verhoren zaak-Maddie
Lees ook: De McCanns strijden voor hun naamMeer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

1 opmerking:

  1. Zouden ze nou echt meer te weten komen van de verdachten? Meer bewijs zouden ze uit de overblijfselen van kleding e.d. kunnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: