Translate

woensdag 4 juni 2014

'Britse politie vindt afgedekte kuil tijdens zoektocht Maddie'


Ook riolering vakantieoord mogelijk nader geïnspecteerd

© reuters.De Britse onderzoekers die in Portugal zoeken naar sporen rond de verdwijning van Maddie McCann, hebben op ongeveer 300 meter van het vakantieresort waar het meisje in 2007 verbleef een kuil in de grond gevonden. De kuil was afgedekt met een stalen platen, houten latten en grond. Dat melden Britse media.

De onderzoekers hebben bij de vindplaats in Praia da Luz witte tenten opgezet, wat mogelijk kan duiden op de relevantie van de vondst. De kuil wordt in elk geval nader onderzocht.

Camera's in riolering
De afgelopen dagen onderzochten de Britten een groot stuk land in de nabijheid van de Ocean Club, het resort waar Maddie en haar ouders in 2007 hun vakantie doorbrachten.

Met behulp van een grondradar en de Britse speurhonden Tito en Muzzy werd het stuk land waarop Maddie mogelijk voor het laatst is gezien uitgespit.

De Daily Mail weet ook te melden dat het onderzoeksteam de riolering van de Ocean Club met camera's wil onderzoeken.

Hoop op doorbraak
De intensivering van het speurwerk deed bij de ouders van Maddie gisteren de hoop flink toenemen. Zij gaven aan een 'grote doorbraak' te verwachten in de zoektocht naar hun in 2007 verdwenen dochter.

Scotland Yard leidt een team van 30 detectives en onderzoekers dat de Portugese politie helpt bij het zoeken. De Britten hebben toestemming gekregen om op verschillende plekken in de Portugese vakantieplaats onderzoek te doen.
Bron

1 opmerking:

  1. Deze verdwijningszaak wordt eindelijk diepgaand onderzocht. Jammer dat het zo lang geduurd heeft, maar net als de ouders hoop ik op een doorbraak.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: