Translate

zaterdag 14 juni 2014

Bezittingen vermiste Kris en Lisanne in Panama gevonden

Inwoners van Panama hebben de telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera gevonden van de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon. De spullen lagen in een struik bij een rivier op zo'n 8 uur lopen van de stad Boquete. Dat heeft de woordvoerster van de familie van de vrouwen zojuist gemeld.

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen 1 april spoorloos in Boquete. Zij kwamen niet terug van een wandeling. De vondst van de spullen is het eerste aanknopingspunt sinds hun verdwijning.

Indiaan
Volgens de woordvoerster vonden een indiaan en zijn vrouw de spullen bij de rivier waar zij op dat moment verkoeling zochten.

Het echtpaar was op de hoogte van de vermissing van Lisanne en Kris en gaf de vondst door aan de buurman van de vrouwen in Boquete. Die waarschuwde de autoriteiten. Een onderzoeksteam vertrok direct met een helikopter naar de vindplaats.

Rugzak, geld en paspoort
Volgens de Panamese krant La Prensa zaten de spullen in een rugzak in de rivier Culebra. Het blad meldde dat ook onderkleding, 83 dollar en het paspoort van Lisanne Froon in de rugzak zijn gevonden.

Wanneer het stel de spullen precies vond is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat het enige tijd geduurd voordat bevestigd kon worden dat het inderdaad om de spullen van de vermiste Nederlandse vrouwen ging. Door slechte weersomstandigheden was er een tijdje geen contact mogelijk met het onderzoeksteam.

'Ontzettend spannend'
'Het is ontzettend spannend voor de familie', vertelt woordvoerster Nikki van Passel over de nieuwe wending in de vermissingszaak tegen het AD. 'Je probeert vast te houden aan hoop.'

Maar er is nog veel onduidelijk, benadrukt ze. 'De details die we binnen krijgen zijn summier. En we weten bijvoorbeeld niet of Kris en Lisanne de spullen daar zelf neergelegd hebben, of iemand anders dat heeft gedaan. Maar dit is het eerste concrete aanknopingspunt dat we hebben.' Waarschijnlijk heeft de rivier de rugzak een stuk meegevoerd.

De families hebben nog niet besloten of ze opnieuw afreizen naar Panama vanwege de vondst.

Beloning, speurhonden en acties
De verdwijningszaak houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. De ouders van de vrouwen hebben een beloning uitgeloofd voor een tip die ertoe leidt dat de twee levend worden teruggevonden. De Panamese autoriteiten hebben veel tips binnengekregen, maar geen daarvan bleek bruikbaar.

Een Nederlands team met speurhonden reisde eind mei af naar Boquete om mee te helpen met zoeken in het onherbergzame gebied bij Boquete. Dat leverde niets op.

Ook zijn er verschillende acties op touw gezet in Nederland om de aandacht op de vermissingszaak vast te houden, zoals een benefietactie en een flyeractie voor reizigers naar Panama en Costa Rica.
Bron
Lees ook: 'Nieuwe speurtocht naar Kris en Lisanne'
Lees ook: Nederlandse recherche in Panama na vondst tas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: