Translate

vrijdag 20 juni 2014

Ban Ki-moon bepleit wapenembargo tegen Syrië

Secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon. © epa.Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties wil dat de VN-Veiligheidsraad een wapenembargo voor Syrië afkondigt. Hij zei dat de internationale gemeenschap 'onverantwoordelijk bezig is' door wapens te leveren aan de strijdende partijen in het Arabische land.

Ban liet weten dat het conflict in Syrië steeds verder uit de hand loopt en dat hij diep teleurgesteld en boos is dat de internationale gemeenschap er niet in slaagt een eind te maken aan de burgeroorlog. 'Het Syrische conflict heeft zich nu duidelijk en op een verwoestende wijze uitgebreid tot in Irak.'

Irak
Tijdens zijn toespraak over Syrië vandaag sprak Ban Ki-moon ook nog over Irak. Hij zei ook dat iedere luchtaanval op soennitische extremisten in Irak geen effect heeft en averechts zal werken. Hij dringt aan bij de vechtende partijen in Irak om samen te vechten tegen ISIS.

De Iraakse regering heeft geprobeerd om luchtsteun van de Verenigde Staten te krijgen om de opstand neer te slaan, maar tot dusver zonder succes.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: