Translate

woensdag 18 juni 2014

Avontuurlijke jongen (12) vindt gemummificeerd lijk in verlaten huis

Buren in de straat dachten dat het overwoekerde huis verlaten was. © ap.


Een 12-jarige jongen uit het Amerikaanse Dayton, Ohio, kreeg de schrik van zijn leven tijdens een ontdekkingstocht in een verlaten, met planten overgroeid huis. Hij vond een gemummiceerd lichaam hangend in een kast. Het lichaam zou daar vijf jaar hebben gehangen.

'Mijn zoon kwam thuis en vertelde dat hij een verlaten huis had betreden en een lichaam vond. Ik zei: 'Wacht, wat?', vertelt moeder Michelle McGrath aan het plaatselijke WHIO-TV.

Michelle ging na de ontdekking van haar zoon zelf naar het huis om het te onderzoeken. Zij zag in eerste instantie niets bijzonders, totdat ze de kamer binnenstapte waarin de kast zich bevond. 'Toen ik daar over de drempel stapte, rook ik het,' vertelt ze. Ze belde direct de politie.

Zelfmoord
De autoriteiten vonden identiteitsbewijzen op het lichaam. Het lijk was van de 53-jarige Edward Brunton. Zijn broer, die zich van hem vervreemde, herkende de man en bevestigde dat hij het is.


Brunton werd gevonden met een riem om zijn nek. De autoriteiten gaan uit van zelfmoord. Buren dachten al die tijd dat huis verlaten was.

'Ik realiseerde me niet dat er iemand in het huis was,' vertelt buurvrouw Alberta Ballard, die al 40 jaar in de straat woont. Planten overwoekerden het gebouw en ze zagen nooit iemand naar binnen of naar buiten gaan. Het huis was ongemeubileerd.

Niet vermist
De lijkschouwer liet weten dat het lichaam daar al vijf jaar hing. Vermoedelijk pleegde Brunton zelfmoord in 2009 toen hij eind veertig was. Enkele maanden daarvoor verhuisde hij naar het huis.

Veel tijd om zijn buren echt te leren kennen was er niet. Ook was hij vervreemd van zijn vrienden en familie, dus gaf niemand hem ooit als vermist op.

Langzame ontbinding
Omdat hij in een kast hing, werd zijn lichaam beschermd tegen dieren en insecten. De ontbinding trad minder snel in en dat leidde er toe dat het lichaam mummificeerde.

'Vanwege de locatie werd het lichaam relatief meer beschermd, ook tegen zonlicht, temperatuurswisselingen en lage luchtvochtigheid,' legt de lijkschouwer aan CNN uit. Hij omschrijft de vondst van een lichaam in deze staat als 'erg uniek'.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: