Translate

zaterdag 14 juni 2014

Amerikaanse vergeeft moordenaar van haar dochter


Huilende moeder: ’Het recht heeft zegegevierd’

© ABC News.


Tijdens een rechtszaak in Miami is met verbazing gereageerd toen de moeder van een doodgeschoten tiener plots op de moordenaar van haar dochter afstapte en hem omhelsde. De vrouw barstte in tranen uit. 'Het recht heeft gezegevierd.'

Het was volgens de rechter een ongelooflijk teken van vergevingsgezindheid en een krachtig gebaar. In december 2012 werd de toen 13-jarige dochter Lourdes van Ady Guzman-DeJesus doodgeschoten in haar schoolbus.

De 15-jarige Jordyn Howe nam het geweer van zijn stiefvader mee de bus in om indruk te maken op zijn klasgenoten. Hij richtte op de vloer van de bus, om zo een waarschuwingsschot te lossen. Toen er niets gebeurde, richtte hij het wapen op Lourdes, waarna het per ongeluk afging. De tiener werd in haar nek geraakt en overleed in het ziekenhuis.

Tranen
Tijdens de rechtszaak bood de moordenaar zijn excuses aan en gaf hij aan de dood van Lourdes te betreuren. Plots stapte Ady op de moordenaar van haar dochter af, met tranen in haar ogen. Ze vergaf zijn daden door hem een omhelzing te geven en drukte hem dicht tegen haar aan. De Amerikaanse, die drie jonge kinderen heeft, zei dat haar dochter het zo gewild zou hebben.

Het voorval leidde tot een bijzondere uitspraak van de rechter. Jordyn moet totdat hij 21 jaar is psychologische begeleiding krijgen, wordt hij willekeurig getest op drugs en gaat hij Ady bijstaan. Zij geeft voorlichtingen op scholen over de gevaren van wapens.

'Het recht heeft gezegevierd', reageerde ze buiten de rechtszaal aan ABC News. 'Ik mis Lourdes erg en ik wilde hem erg graag vergeven.'Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: