Translate

zaterdag 28 juni 2014

'Afghaanse leger doodt 260 Taliban-strijders'

Afghaanse veiligheidstroepen controleren voertuigen in de provincie Helmand, waar gevechten met de Taliban zijn uitgebroken. © epa.Het Afghaanse leger heeft een offensief van de Taliban in de zuidelijke provincie Helmand afgeslagen. Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werden daarbij 260 militanten van de Taliban gedood. Ook 28 Afghaanse militairen lieten het leven, 35 politieagenten raakten gewond.

Honderden islamistische rebellen openden op 19 juni de aanval op het district Sangin en drie andere districten. Hun offensief is nu afgeslagen, maar het Afghaanse leger verwerft maar traag opnieuw de controle, omdat de Taliban mijnen hebben gelegd. Bij de gevechten zijn ook burgerslachtoffers gevallen. Het aantal is vooralsnog onbekend.

De NAVO trekt zich eind dit jaar terug uit Afghanistan. Bij de internationale gemeenschap bestaan de vrees dat de Taliban opnieuw een opmars zullen maken als de Afghaanse veiligheidstroepen het alleen moeten rooien.

Presidentsverkiezingen
Bovendien is nog steeds niet bekend wie de nieuwe president van Afghanistan zal zijn. Op 14 juni vond de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaats. Voorlopige resultaten van de stembusgang worden op 2 juli verwacht, definitieve resultaten pas op 22 juli.

Beschuldigingen van fraude hebben het verkiezingsproces overschaduwd. Hamid Karzai wordt opgevolgd door ofwel voormalig buitenlandminister Abdullah Abdullah, ofwel ex-minister van Financiën Ashraf Ghani.
Bron
Lees ook: Zeker 330 doden door gevechten Afghanistan
Lees ook: Veel doden door Taliban-aanval Afghanistan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: