Translate

donderdag 17 april 2014

Wisselvallig weekend met 'mooie' paasmaandag


Paaseitjes zoeken kan het beste in de ochtend op zondag

Het traditionele paaseieren zoeken zal niet op alle plaatsen droog verlopen. © ANP.
Een goede jas en een paraplu zijn dit weekend geen overbodige luxe voor mensen die de paasdagen buiten willen doorbrengen. Het wordt wisselvallig weer bij temperaturen tussen de 14 en 18 graden. De voorspelde 'zomerse temperaturen' blijven uit. 'Tweede paasdag wordt de mooiste dag', vertelt Ben Lankamp van Weerplaza.

600.000 Nederlanders zullen dit paasweekend op vakantie gaan, verwacht NBTC Holland Marketing. De mensen die kiezen voor een vakantie in eigen land zullen het niet helemaal droog houden. 'Iedere dag valt er wat regen', vertelt Lankamp.

Op Stille Zaterdag ligt Nederland in een tweedeling. In het noorden schijnt de zon uitbundig bij zo'n 16 tot 18 graden en het zuiden verloopt buiig bij 14 graden.


Regengebied
Zondag, eerste paasdag, is zacht bij een maximum van 18 graden en gedeeltelijk droog. Wie paaseitjes wil zoeken of verstoppen kan dit het beste 's ochtends doen, want vanuit het zuiden trekt later op de dag een regengebied over. 'Naast een paraplu is een vest of jas ook aan te raden voor diegenen die er op uit trekken. Een stevige oostenwind met windkracht zes zorgt ervoor dat het fris aanvoelt op eerste paasdag'.

Tweede paasdag is volgens Lankamp de beste dag om buiten te vertoeven. 'Het is dan droger, er staat minder wind en het Amerikaanse weermodel gaat zelfs uit van 20 graden, maar dat is nog onzeker. Een maximum van 17 of 18 graden is wel zo goed als zeker'.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: