Translate

donderdag 10 april 2014

Weer mogelijke signalen vermiste Boeing opgepikt

© afp.Een Australisch vliegtuig dat betrokken is bij de zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines, heeft nieuwe signalen opgevangen die mogelijk van de zwarte dozen van het vliegtuig afkomstig zijn. De afgelopen dagen zijn meerdere keren zogeheten 'pings' geregistreerd. Dit zou de vijfde keer zijn.


Het Australische marinevliegtuig pikte de signalen op met boeien die het in het water had gegooid. Dat gebeurde in hetzelfde gebied waar eerder deze week ook al iets werd opgevangen. Dat meldt Angus Houston die de zoektocht coördineert volgens AP.

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat het gebied waar schepen en vliegtuigen speuren naar de vermiste Boeing 777 is verkleind. Niet eerder was het speurgebied zo klein, hoewel het met bijna 58.000 vierkante kilometer nog ruim 1,5 keer zo groot is als Nederland.

Aan de zoektocht doen vandaag ongeveer 10 militaire- en 4 civiele vliegtuigen en 13 schepen mee, meldden de Australische autoriteiten. Het gebied ligt ongeveer 2280 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Perth.

Optimistisch
De afgelopen dagen zijn signalen opgevangen die mogelijk afkomstig zijn van de zwarte dozen van de Boeing. 'Ik denk dat we in het goede gebied zoeken, maar ik kan nog niets bevestigen totdat iemand ook echt wrakstukken heeft gezien', zei de Australische coördinator Angus Houston van de zoektocht daarover. 'Ik ben nu optimistisch dat we het vliegtuig zullen vinden, of wat er van over is, in de niet zo verre toekomst.'

De vliegtuigen en schepen zagen gisteren opnieuw veel spullen in zee drijven. Een klein deel daarvan werd uit zee gehaald. Maar niets bleek afkomstig van het vliegtuig dat op 8 maart verdween met 239 mensen aan boord toen het op weg was van Kuala Lumpur naar Peking.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: