Translate

maandag 7 april 2014

Twitter-medewerkster twittert live haar bevalling

© Twitter.Geef haar maar de eervolle vermelding van 'werknemer van de maand'. Claire Diaz-Ortiz die voor Twitter werkt, besloot om haar bevalling 'live' te delen op het platform van haar werkgever. Bijna elke nieuwe fase van het avontuur gaf ze weer.

Eerst moest ze toch nog even googlen: is mijn water gebroken? Dat bleek het geval te zijn waarop een tweet volgde over haar eerste wee. Even later trekt ze haar jas aan en gaat het over een hobbelige weg richting ziekenhuis. Het lijkt erop als haar auto het begeeft en dus dringt een pitstop zich op. Even water bijvullen en opnieuw het gaspedaal induwen. Claire en haar man zijn alweer vertrokken.

Taxi
Lang duurt het niet voor de twijfel opnieuw toeslaat. De motor van de wagen is oververhit en een tweede tussenstop blijkt noodzakelijk. Een mecanicien werpt een blik op de motor en geeft zijn zegen. En dan gebeurt het, de wagen begeeft het. Claire wacht langs de wegkant op een taxi. Dat duurt nog even. Er is niet meteen een taxi in zicht. Uiteindelijk lukt het toch en zet de taxi haar af aan de deur van het ziekenhuis.

Maar dat heb je dan als de bevalling zich een paar weken te vroeg aandient, je vergeet het belangrijkste, zoals chocolade, twittert Claire. April blijkt dan weer een aparte maand te zijn voor haar. Ze trouwde in april met een onweer als cadeau. Vandaag gaat ze bevallen en opnieuw bliksemt het.

Ukelele
Haar man raakt even het noorden kwijt. Hij krijgt het nu wel echt lastig en is ontgoocheld. Hij vergat zijn ukelele. Hij wou dolgraag zijn kind op gepaste wijze verwelkomen. Ligt het instrument nog in hun wagen daar aan de wegkant?Claire weet het zeker, ze wil de placenta mee naar huis nemen. Ze droomt van een boom in haar tuin met de wortels in de moederkoek.

Lachend
Intussen beseft ze het ook wel. Wie een bevalling live twittert, kan wellicht ook rekenen op striemende kritiek. Maar ze heeft geluk, haar man kijkt haar lachend vanuit een hoek toe.

Even later is het eindelijk zover. Ze is moeder geworden van Lucía Paz Díaz-Ortiz. Een foto van de trotse moeder met haar baby verschijnt uiteraard ook op twitter. Het is een happy end van een spannend avontuur dat Claire deelde op 'haar' medium...
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: