Translate

maandag 7 april 2014

Somalische 'politieman' schiet VN-medewerkers dood

Vertegenwoordiger van de VN, Nicolas Kay, (midden) in Somalië in 2013. © afp.Twee medewerkers van de VN-antidrugsorganisatie Unodc zijn vandaag op het vliegveld van het Somalische Galkayo doodgeschoten. Het tweetal onderzocht de geldstromen naar de piraten die de Somalische kust onveilig maken, zegt een VN-functionaris die anoniem wil blijven.

Een van de vermoorde medewerkers van de Dienst Verdovende Middelen en Misdaad van de VN is een Brit, de ander een Fransman, bevestigde het Britse ministerie van buitenlandse zaken vandaag. De schutter was gekleed in een politieuniform, zei een lid van het luchthavenpersoneel tegen de Britse krant The Guardian.

Eén van de twee slachtoffers overleed ter plekke, meldt The Guardian op gezag van een ooggetuige. De ander werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bezweek daar alsnog. Het duo was net in de regio Puntland gearriveerd voor een officieel bezoek. Ze zouden onder meer een gesprek hebben met de president.

De vertegenwoordiger van de VN in Somalië, Nicholas Kay, veroordeelde de moord in scherpe bewoordingen. 'Onze VN-collega's spanden zich in voor het streven van het Somalische volk naar een vredige en stabiele toekomst. Voor zo'n meedogenloze aanval bestaat geen rechtvaardiging , zei Kay.

Galkayo ligt een kleine zeshonderd kilometer ten noorden van de hoofdstad Mogadishu. De stad ligt op de grens van de autonome regio Puntland.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: