Translate

zondag 20 april 2014

Rechter haalt uit: 'Ik hoop dat u sterft in de gevangenis'

Een rechter uit de Amerikaanse staat Michigan heeft zijn zelfbeheersing verloren tegenover een vrouw die was veroordeeld voor het vermoorden van haar vriend. Nadat ze een emotionele getuigenis van een familielid respectloos onderbrak, ontstak rechter John McBain in een tirade, die is uitgezonden door tv-kanalen. Hij zei: 'Ik hoop dat u sterft in de gevangenis.'

Rechter John McBain verloor de controle toen de 31-jarige Camia Gamet met haar ogen rolde, giechelde en lachte in de rechtszaal en een familielid van het slachtoffer, Marcel Hill, onderbrak met: 'Is dat alles?'. Daarop verloor McBain zijn geduld: 'U houdt nu uw mond of ik zal 'm dichtplakken', aldus de rechter.

'U was meedogenloos', vervolgt hij. 'U hebt hem gestoken, gestoken, gestoken, gestoken tot hij dood was', vervolgt hij. 'Ik ben het eens met de familie, ik hoop dat u sterft in de gevangenis.' McBain voegde er nog aan toe dat als Michigan de doodstraf toeliet ze 'de stoel had gekregen'.

'Koelbloedige moord'
Gamet werd in maart veroordeeld tot levenslang voor de moord op haar 38-jarige vriend Marcel Hill in 2012. Volgens de openbare aanklagers had ze Hill 11 messteken toegebracht. McBain had tijdens het proces gezegd dat het een van de meest koelbloedige moorden was die hij tijdens zijn carrière was tegengekomen.

De verdediging hield steeds vol dat het om zelfverdediging ging en dat de vrouw dacht te maken te hebben met een indringer. De familie van Hill getuigde dat de vrouw gewelddadig is en ze Hill eerder al een keer had gestoken en met een hamer op het hoofd had geslagen. Gamet gaat hoogstwaarschijnlijk in beroep tegen het vonnis.

McBain verdedigde zijn woede-uitbarsting. Naar verluidt reageert hij vaker op dergelijke wijze in de rechtszaal.

1 opmerking:

  1. De rechter is wel eerlijk omdat hij onverbloemd zijn gedachten uitspreekt, maar gaat hij hierin niet te ver?

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: